Političari treba da smiriju stanje

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić poručio je da političari u situacijama kao što je ubistvo dva Bošnjaka u Trnopolju trebaju biti faktor koji će smirivati stanje, te dodao da ima i onih kojima odgovara da stanje bude što gore.

Republika Srpska 04.08.2014 | 10:07
Političari treba da smiriju stanje

On je nazvao čudnim to što predstavnici Bošnjaka koji su na visokim funkcijama vlasti u Republici Srpskoj govore protiv Srpske i njene policije, jer time imaju potpuno suprotne stavove od onih kakve ima narod koji ih je birao.

"Riječ je o izjavama neodgovornih, nezrelih političara i funkcionera. Takve najave ometaju istragu i mogu je usmjeriti u pogrešnom pravcu", rekao je Vasić za "Glas Srpske".

On je podsjetio da se takvo nešto kod bošnjačkih političara u nekoliko navrata ponavlja, te da ne odustaju ni onda kada sve bude rasvijetljeno i kada istraga pokaže da nisu bili u pravu.

Odgovarajući na pitanje šta bi bilo da se desilo da je ubica druge nacije, odnosno Srbin, kako su unaprijed tvrdili takvi neodgovorni političari, Vasić je istakao da bi tada postojao veliki problem, iako se takvo ubistvo uvijek može desiti, ne zbog nacionalističkih, nego nekih ličnih stvari, lične netrpeljivosti, što nema veze sa nacijom.

Vasić je naveo se jedini pravi potez koji je svima koristio, dogodio 2006. godine, kada je tadašnji potpredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš, pohvalio rad policije i uputio izvinjenje kada je u Zalužanima ubijena jedna Hrvatica, pa poslije toga Hrvat. Pojedini političari tada su izjavljivali da je to atak na povratnike, a pokazalo se da nije tačno.

On navodi da su kasnije u mnogim istragama ovakvu izjavu Čordaša iskoristili na pravi način, navodeći i da je na viši nivo podignuta saradnja policije Republike Srpske i Hrvatske.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

04.08.2014 14:08

A ti šefe treba da nam kažeš ko je naručio, a ko ubio gosp. Milana Vukelića.

ODGOVORITE
Name

MIRKO

04.08.2014 14:54

SEFE NESTO FALE I TVOJI REZULTATI, NERIJESENE SLUCAJEVE, KRIMINAL I KORUPCIJA CVJETAJU.

ODGOVORITE