Бенфика се распала - 2 меча, 8 голова!

У нешто мање од 24 сата шампион Португалије примио чак осам комада!

Фудбал 03.08.2014 | 19:45
Бенфика се распала - 2 меча, 8 голова!

Слепи мишеви рашчерупали немоћне Орлове! Очајна трансфер политика Бенфике током овог лета (велики број одлазака, без адекватних замена) почела је да показује све своје негативне стране већ на старту припрема!

После срамно лоше игре у сусрету са Арсеналом и пораза од 5:1, шампион Португалије имао је још један непрепознатљив перформанс на Емирејтс куп у Лондону, пошто су поражени од Валенсије са 3:1. А, улогу апсолутног кривца за нови неуспех понео је голман Артур, који је у акцијама код сва три поготка реаговао као аматер...

Пулени Нуна Санта искористили су све противникове мане, преокренули резултат упркос шоку у другом минуту сусрета и задали нове проблеме разбијеној чети Жоржа Жезуса, која се већ нашла на удару јавности у домовини.

Додуше, Орлови су први повели. Само што је утакмица почела да се захуктава, Дерлеј је искористио лошу поставку одбране ривала и практично остао сам испред голмана Јоела, кога је матирао без проблема.

Упркос знатно бољој игри Валенсије у наставку, до краја првог полувремена резултат се није мењао. А онда... Настао је прави потоп Бенфике.

Прво је Гаја у 49. минуту утакмице постигао врло леп погодак са леве стране, који дефинитивно иде на душу голмана Артура.

Већ у 54. минуту Пјати је успео да преокрене резултат, а поново је лошу интервенцију имао искусни чувар мреже португалског шампиона.

Најјачи шамар екипи Жоржа Жезуса распалио је Андрес Гвардадо, који је после једне соло акције прошао неколико противничких дефанзиваца, а затим један "млак" ударац Артур је претворио у погодак...

До краја меча резултат је могао да буде и далеко већи, али је срећа, уз промену на гол линији Бенфике, донела толико да резултат на семафору остане непромењен.

Коментари / 0

Оставите коментар