Benfika se raspala - 2 meča, 8 golova!

U nešto manje od 24 sata šampion Portugalije primio čak osam komada!

Fudbal 03.08.2014 | 19:45
Benfika se raspala - 2 meča, 8 golova!

Slepi miševi raščerupali nemoćne Orlove! Očajna transfer politika Benfike tokom ovog leta (veliki broj odlazaka, bez adekvatnih zamena) počela je da pokazuje sve svoje negativne strane već na startu priprema!

Posle sramno loše igre u susretu sa Arsenalom i poraza od 5:1, šampion Portugalije imao je još jedan neprepoznatljiv performans na Emirejts kup u Londonu, pošto su poraženi od Valensije sa 3:1. A, ulogu apsolutnog krivca za novi neuspeh poneo je golman Artur, koji je u akcijama kod sva tri pogotka reagovao kao amater...

Puleni Nuna Santa iskoristili su sve protivnikove mane, preokrenuli rezultat uprkos šoku u drugom minutu susreta i zadali nove probleme razbijenoj četi Žorža Žezusa, koja se već našla na udaru javnosti u domovini.

Doduše, Orlovi su prvi poveli. Samo što je utakmica počela da se zahuktava, Derlej je iskoristio lošu postavku odbrane rivala i praktično ostao sam ispred golmana Joela, koga je matirao bez problema.

Uprkos znatno boljoj igri Valensije u nastavku, do kraja prvog poluvremena rezultat se nije menjao. A onda... Nastao je pravi potop Benfike.

Prvo je Gaja u 49. minutu utakmice postigao vrlo lep pogodak sa leve strane, koji definitivno ide na dušu golmana Artura.

Već u 54. minutu Pjati je uspeo da preokrene rezultat, a ponovo je lošu intervenciju imao iskusni čuvar mreže portugalskog šampiona.

Najjači šamar ekipi Žorža Žezusa raspalio je Andres Gvardado, koji je posle jedne solo akcije prošao nekoliko protivničkih defanzivaca, a zatim jedan "mlak" udarac Artur je pretvorio u pogodak...

Do kraja meča rezultat je mogao da bude i daleko veći, ali je sreća, uz promenu na gol liniji Benfike, donela toliko da rezultat na semaforu ostane nepromenjen.

Komentari / 0

Ostavite komentar