Језеро боје крви

Лагуна Колорада или Црвена Лагуна фасцинира несвакидашњом бојом, невероватним пејзажом и ретким врстама фламингоса који га настањују.

Свијет 03.08.2014 | 13:33
Језеро боје крви

Овај несвакидашњи призор смештен је на висини од 4000 м у Боливији, на граници са Чилеом. Необично црвену боју, по чему се разликује од обичних језера, има захваљујући црвеним алгама и другим микроорганизама који у њему живе.

Савршено идиличан контраст употпуњавају боракси, мала острва направљена од кристално беле соли. Иако изгледа неприступачно, до њега је лако стићи, јер подручје окружују мала села где се може преноћити. Језеро припада Едуардо Абароа андском Националном резервату фауне.

Осим невероватним пејзажом, Црвена Лагуна фасцинира флором и фауном и једно је од туристичких атракција ове земље. До овог места води и турнеја која се организује на Андима.

Осим туриста, ово језеро редовно посећују и Џејмсови фламингоси, врло ретка врста. Научници су их чак прогласили изумрлима средином 1950-их година, све док их поново нису открили на обалама овог језера.
Данас се сматрају угроженом врстом, а њихово природно станиште је стављено под строгу заштиту.

Коментари / 0

Оставите коментар