Звезди истиче рок! Хоће ли уопште играти?!

Мање од недељу дана остало је да се исплати дуг од 1.500.000 евра, односно регистровања играча за 1. коло Суперлиге.

Фудбал 03.08.2014 | 14:30
Звезди истиче рок! Хоће ли уопште играти?!

Да ли ће Црвена звезда идуће суботе, на старту Суперлиге, моћи да рачуна на све играче, питање је на које тренутно одговор нема ни тренер Ненад Лалатовић. Забрана регистровања нових фудбалера и даље је активна због неизмирених дуговања према бившим играчима и другим клубовима који су добили спорове пред Арбитражном комисијом ФСС.

Како сазнајемо, у овом тренутку је реч о износу од скоро 1.500.000 евра, које српски шампион мора да измири или да достави потписан споразум о репрограму најкасније до петка, 8. августа, како би Дисциплинска комисија ФСС укинула забрану и одобрила лиценцирање појачања пре утакмице првог кола Суперлиге. Уколико се то не догоди, Звезда ће на мегдан Радничком из Ниша без Дамира Кахримана, Богдана Планића и Ненада Гаврића који су се већ изборили за статус првотимца, а стручни штаб неће моћи да рачуна ни на Милоша Босанчића, Даниела Аврамовског, Ђорђа Деспотовића, Предрага и Стефана Ђорђевића, који су такође стигли на "Маракану" у текућем прелазном року.

Посебан случај је дефинисање статуса Нејца Печника, који је крајем јуна отишао из клуба, али се месец дана касније вратио међу црвено-беле. Уколико је регистрација Словенца из минуле сезоне још актуелна, он би могао да се нађе у саставу, али озбиљна сметња за то може да буде што је 4. јула раскинуо претходни уговор и на тај начин формално напустио Звезду, да би тек после 24 дана поново парафирао нову, двогодишњу сарадњу.

Проблем може да буде и с регистрацијом Кахримана, чак и у случају да се сва дуговања регулишу у року. Наиме, још се чека сертификат који је затражен од ФИФА, с обзиром на то да је искусни голман дошао из украјинске Таврије, која је услед политичке ситуације на Криму угашена, а нови клуб основан на темељима старог из Симферопоља. Самим тим, обавезе свих играча Таврије су престале, али из некадашњег украјинског клуба није издата неопходна документација.

Управа Звезде је током претходних пет седмица успела да регулише горуће проблеме везане за случајеве пред Дисциплинском комисјом ФИФА (милион евра) и Комисијом за лиценцирање клубова ФСС (750.000 евра), који су претили да Звезду коштају минуса од шест бодова или чак забране такмичења у Суперлиги. Сада је приоритет измирење дуговања по пресуђеним споровима пред домаћом арбитражом, а времена до првог кола је све мање. Ипак, крајњи рок за сезону остаје 31. август, тако да у најгорем случају црвено-белима предстоје три утакмице без новајлија. У том случају, Лалатовић би се вероватно одлучио за састав: Рајковић - Петковић, Павићевић, Лазић, Мијаиловић - Ковачевић, Милијаш - Лазовић, Савићевић, Ристић - Ракић.

Најаву да би Радна заједница у Црвеној звезди наредног четвртка могла да ступи у генерални штрајк због неисплаћених зарада, додатно је оптерећење руководству клуба које покушава да регулише питање лиценцирања играча. Ипак, извори с "Маракане" наводе да је одржан састанак представника само једног од два синдиката запослених са в.д. генералног секретара Звезданом Терзићем, али да на њему није било речи о обустави рада. Радној заједници се дугује шест месечних плата, а револт је евидентно изазвала информација да је играчима исплаћено 100.000 евра на повратку из Словеније.

Коментари / 0

Оставите коментар