Николић 'закључао' тренинге Партизана!

Тренер фудбалера Партизана покушаће, колико-толико, да растерети и ослободи притиска екипу пред реванш меч 3. кола Лиге шампиона против бугарског Лудогореца, који је у клубу означен као најважнији ове сезоне.

Фудбал 03.08.2014 | 13:45
Николић 'закључао' тренинге Партизана!

Офанзива, али паметна. Без срљања, јер резултат од 0:0 из првог меча даје сасвим довољну дозу оптимизма, истовремено, међутим, мора да изазове страховити опрез. Лудогорец има квалитетан тим, што је показао и у првом мечу, а промена тренера може да буде она такозвана "шок-терапија" и да позитивно делује на тим из Бугарске.

У намери да сачува екипу од медијског, али и другог притиска јавности, Марко Николић одлучио је да затвори тренинге до реванш меча 3. кола квалификација за Лигу шампиона, у среду увече на Топчидерском брду.

Мање-више, очекивана одлука тренера Партизана, не само зато што ће црно-бели, за претпоставити је, увежбавати неке формације и акције (можда и пенале!), већ пре свега зато што се у јавности ових дана више говори о лошем финансијском стању у клубу, претњама штрајком запослених, а међу њих спадају и фудбалери, који, према неким информацијама, нису добили плату неколико месеци.

Најуже руководство клуба одржало је састанак пре два дана, а наводно се причало и о овом проблему. Упркос томе што челни људи клуба тврде да је једина тачка дневног реда била само утакмица против Лудогореца, има информација да су и финансије биле тема разговора. Да ли ће руководство Партизана успети да додатно стимулише играче пред меч са Лудогорецом, видећемо.

Било како било, нешто пунијих џепова или празних, фудбалери Партизана имају пред собом заиста важну утакмицу, пресудну не за опстанак клуба, већ пре свега за наставак сезоне и самопоуздање пред почетак српског шампионата, као и евентуални пласман у бараж за Лигу шампиона.

Николић има три дана да "разбуди" нападаче, да везни ред почне да храни лоптама навалу, али и да утиче на одбрану да буде много, много сконцентрисанија него што је то био случај у првих 20-ак минута пријатељске утакмице против Малмеа, у реваншу против Торшавна или у већем делу утакмице против Лудогореца, који је заиста имао неколико стопостотних шанси.

Владимир Волков је у Бугарској израстао у играча утакмице, тачније хероја црно-белих. Али, у реваншу би јунаци требало да буду они који дају голове (или бар гол). Наравно, очекује се да Николићева тактика буде потпуно другачија од оне у Бугарској, када смо видели дефанзиван Партизан, са приоритетним циљем да се не прими гол.

Утисак је, међутим, да је Партизан, могао и одлучније да нападне бугарску екипу, да проба да постигне гол, који је у европским мечевима, увек вредан злата.

Према информацијама из Партизана, Данко Лазовић (који је изашао из игре због бола у рамену) у мечу у Бугарској, требало би да буде спреман за реванш.

Пред долазак у Београд, Лудогорец је одиграо други меч у бугарском првенству. У суботу је савладао екипу Марека 3:0, а на клупи је дебитовао Георги Дерманџијев у улози првог тренера, након што је Стојчо Стојев добио отказ.

Коментари / 0

Оставите коментар