Nikolić 'zaključao' treninge Partizana!

Trener fudbalera Partizana pokušaće, koliko-toliko, da rastereti i oslobodi pritiska ekipu pred revanš meč 3. kola Lige šampiona protiv bugarskog Ludogoreca, koji je u klubu označen kao najvažniji ove sezone.

Fudbal 03.08.2014 | 13:45
Nikolić 'zaključao' treninge Partizana!

Ofanziva, ali pametna. Bez srljanja, jer rezultat od 0:0 iz prvog meča daje sasvim dovoljnu dozu optimizma, istovremeno, međutim, mora da izazove strahoviti oprez. Ludogorec ima kvalitetan tim, što je pokazao i u prvom meču, a promena trenera može da bude ona takozvana "šok-terapija" i da pozitivno deluje na tim iz Bugarske.

U nameri da sačuva ekipu od medijskog, ali i drugog pritiska javnosti, Marko Nikolić odlučio je da zatvori treninge do revanš meča 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u sredu uveče na Topčiderskom brdu.

Manje-više, očekivana odluka trenera Partizana, ne samo zato što će crno-beli, za pretpostaviti je, uvežbavati neke formacije i akcije (možda i penale!), već pre svega zato što se u javnosti ovih dana više govori o lošem finansijskom stanju u klubu, pretnjama štrajkom zaposlenih, a među njih spadaju i fudbaleri, koji, prema nekim informacijama, nisu dobili platu nekoliko meseci.

Najuže rukovodstvo kluba održalo je sastanak pre dva dana, a navodno se pričalo i o ovom problemu. Uprkos tome što čelni ljudi kluba tvrde da je jedina tačka dnevnog reda bila samo utakmica protiv Ludogoreca, ima informacija da su i finansije bile tema razgovora. Da li će rukovodstvo Partizana uspeti da dodatno stimuliše igrače pred meč sa Ludogorecom, videćemo.

Bilo kako bilo, nešto punijih džepova ili praznih, fudbaleri Partizana imaju pred sobom zaista važnu utakmicu, presudnu ne za opstanak kluba, već pre svega za nastavak sezone i samopouzdanje pred početak srpskog šampionata, kao i eventualni plasman u baraž za Ligu šampiona.

Nikolić ima tri dana da "razbudi" napadače, da vezni red počne da hrani loptama navalu, ali i da utiče na odbranu da bude mnogo, mnogo skoncentrisanija nego što je to bio slučaj u prvih 20-ak minuta prijateljske utakmice protiv Malmea, u revanšu protiv Toršavna ili u većem delu utakmice protiv Ludogoreca, koji je zaista imao nekoliko stopostotnih šansi.

Vladimir Volkov je u Bugarskoj izrastao u igrača utakmice, tačnije heroja crno-belih. Ali, u revanšu bi junaci trebalo da budu oni koji daju golove (ili bar gol). Naravno, očekuje se da Nikolićeva taktika bude potpuno drugačija od one u Bugarskoj, kada smo videli defanzivan Partizan, sa prioritetnim ciljem da se ne primi gol.

Utisak je, međutim, da je Partizan, mogao i odlučnije da napadne bugarsku ekipu, da proba da postigne gol, koji je u evropskim mečevima, uvek vredan zlata.

Prema informacijama iz Partizana, Danko Lazović (koji je izašao iz igre zbog bola u ramenu) u meču u Bugarskoj, trebalo bi da bude spreman za revanš.

Pred dolazak u Beograd, Ludogorec je odigrao drugi meč u bugarskom prvenstvu. U subotu je savladao ekipu Mareka 3:0, a na klupi je debitovao Georgi Dermandžijev u ulozi prvog trenera, nakon što je Stojčo Stojev dobio otkaz.

Komentari / 0

Ostavite komentar