1. коло ПЛ БиХ - резултати

Нова сезона БХТ Премијер лиге БиХ почела је данас, а у термину од 17.30 су одигране четири утакмице.

Фудбал 02.08.2014 | 22:00
1. коло ПЛ БиХ - резултати

Повратник у највиши ранг такмичења, тузланска Слобода, побиједила је на гостовању у Травнику, Вележ је у Мостару савладао екипу Дрине из Зворника, такође новог премијерлигаша, Младост је уписала три бода против Борца, а Челик је ремизирао с Витезом одигравши без голова, пише Клиx.

Челик - Витез 0:0
Челик и Витез су на Билином Пољу одиграли поприлично изједначено прво полувријеме. Домаћи су имали неколико прилика, пријетили су и гости, али се на одмор отишло при резултату 0:0. У наставку утакмице је такође било изгледних шанси, но, ни једна екипа их није успјела реализовати. Челик и Витез су ремизирали 0:0 и на отварању нове сезоне уписали по бод.

Младост - Борац 2:0
Младост је добро отворила утакмицу против Борца и повела у 21. минути преко Дабића. Тим резултатом је завршено прво полувријеме. У наставку утакмице је екипа Младости дошла и до другог гола, а поново је стријелац био Дабић. Свој други погодак на овој утакмици је постигао у 63. минути. Дабићевим головима је Младост заслужено побиједила Борац.

Вележ - Дрина 1:0
На отварању нове сезоне Вележ је угостио новог премијерлигаша, а то је Дрина из Зворника. У првом полувремену није било голова, али ни изгледних прилика.
Почетком другог полувремена су Рођени дошли у водство, а стријелац је у 46. минути био Хајдаровић. Његов је погодак, испоставило се на крају, донио три бода Вележу против Дрине.

Травник - Слобода 0:3
У својој повратничкој утакмици у Премијер лиги БиХ Слобода је гостовала код Травника. Екипа из Тузле је повела у 19. минути голом Бајрактаревића. Домаћи су остали без Ћурића који је добио црвени картон у 44. минути утакмице. Двије минуте касније је "поцрвенио" и Варупа. Тузлаци су након првог полувремена водили са 1:0 и утакмицу су држали под својом контролом.
У наставку утакмице је Слобода била надмоћна на терену, а резултат тога је био и други погодак, који је у 61. минути постигао Радовановић. Тузлаци су побједу овјерили трећим голом у 89. минути, који је постигао Мујкић.

Олимпик - Жељезничар 0:3

У оквиру 1. кола БХ Телецом Премијер лиге БиХ ФК Жељезничар гостовао је на Отоци код ФК Олимпиц.Плави са Грбавице побиједили су са 3:0 захваљујући головима Срђана Станића, Дамира Садиковића и Риада Бајића. У веома садржаном првом полувремену гледаоци на стадиону на Отоци нису видјели голове, али шанси на обје стране није недостајало. Жељо је преко Косорића запријетио већ у четвртој минути, али је голман Олимпица Оштраковић сјајно интервенисао. Десетак минута касније, Соуза је тестирао голмана Жељезничара, али није било промјене резултата. У другом полувремену Плави са Грбавице константно су нападали на гол Олимпица. Исплатило им се то у 67. минути након што је Срђан Станић довео Жељу у водство. Након центаршута се десне стране, голман домаће екипе избацио је лопту, али само до капитена Плавих који без већих проблема шаље лопту у мрежу гола Вукова. Испоставит ће се да је увођењем младог Керима Мемије, тренер Жељезничара направио најбољу одлуку. Наиме, као и код првог гола, 18-годишњи фудбалер Плавих је поново прошао по десној срани, сјајно убацио у петерац Олимпица у којем се најбоље сналази Дамир Садиковић који матира Оштраковића за 2:0. У судијској надокнади Риад Бајић је поставио коначних 3:0. За тренере оба тима, Адмира Џема и Мирзу Варешановића, ово је била дебитантска утакмица у Премијер лиги БиХ.  

Славија - Зрињски 0:0

Актуелни прваци, играчи Зрињског, ремијем против Славије кренули су у одбрану титуле. Мостарци су гостовали у Фочи, а сусрет против Славије каснио је више од пола сата. На крају је одигран, док су гостујући навијачи враћени у Мостар јер се нису стекли услови за њихов смјештај на трибину, односно није се стекла безбиједност. Зрињски је био бољи и опаснији, но није успио доћи до поготка против слабашне Славије. Стојановић је имао најбољу шансу када је погодио стативу гола тима из Источног Сарајева. Ипак, у једној ситуацији је Дујковић интервенисао у стилу најбољих свјетских голмана, те је спасио Племиће можда и пораза. Мостарски тим, који је овог мјесеца играо и утакмице квалификација за ЛШ против Марибора, у сљедећем колу гостује у Зворнику код Дрине, а Славија ће у госте Раднику у Бијељини.

 

Коментари / 0

Оставите коментар