1. kolo PL BiH - rezultati

Nova sezona BHT Premijer lige BiH počela je danas, a u terminu od 17.30 su odigrane četiri utakmice.

Fudbal 02.08.2014 | 22:00
1. kolo PL BiH - rezultati

Povratnik u najviši rang takmičenja, tuzlanska Sloboda, pobijedila je na gostovanju u Travniku, Velež je u Mostaru savladao ekipu Drine iz Zvornika, takođe novog premijerligaša, Mladost je upisala tri boda protiv Borca, a Čelik je remizirao s Vitezom odigravši bez golova, piše Klix.

Čelik - Vitez 0:0
Čelik i Vitez su na Bilinom Polju odigrali poprilično izjednačeno prvo poluvrijeme. Domaći su imali nekoliko prilika, prijetili su i gosti, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0. U nastavku utakmice je takođe bilo izglednih šansi, no, ni jedna ekipa ih nije uspjela realizovati. Čelik i Vitez su remizirali 0:0 i na otvaranju nove sezone upisali po bod.

Mladost - Borac 2:0
Mladost je dobro otvorila utakmicu protiv Borca i povela u 21. minuti preko Dabića. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme. U nastavku utakmice je ekipa Mladosti došla i do drugog gola, a ponovo je strijelac bio Dabić. Svoj drugi pogodak na ovoj utakmici je postigao u 63. minuti. Dabićevim golovima je Mladost zasluženo pobijedila Borac.

Velež - Drina 1:0
Na otvaranju nove sezone Velež je ugostio novog premijerligaša, a to je Drina iz Zvornika. U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali ni izglednih prilika.
Početkom drugog poluvremena su Rođeni došli u vodstvo, a strijelac je u 46. minuti bio Hajdarović. Njegov je pogodak, ispostavilo se na kraju, donio tri boda Veležu protiv Drine.

Travnik - Sloboda 0:3
U svojoj povratničkoj utakmici u Premijer ligi BiH Sloboda je gostovala kod Travnika. Ekipa iz Tuzle je povela u 19. minuti golom Bajraktarevića. Domaći su ostali bez Ćurića koji je dobio crveni karton u 44. minuti utakmice. Dvije minute kasnije je "pocrvenio" i Varupa. Tuzlaci su nakon prvog poluvremena vodili sa 1:0 i utakmicu su držali pod svojom kontrolom.
U nastavku utakmice je Sloboda bila nadmoćna na terenu, a rezultat toga je bio i drugi pogodak, koji je u 61. minuti postigao Radovanović. Tuzlaci su pobjedu ovjerili trećim golom u 89. minuti, koji je postigao Mujkić.

Olimpik - Željezničar 0:3

U okviru 1. kola BH Telecom Premijer lige BiH FK Željezničar gostovao je na Otoci kod FK Olimpic.Plavi sa Grbavice pobijedili su sa 3:0 zahvaljujući golovima Srđana Stanića, Damira Sadikovića i Riada Bajića. U veoma sadržanom prvom poluvremenu gledaoci na stadionu na Otoci nisu vidjeli golove, ali šansi na obje strane nije nedostajalo. Željo je preko Kosorića zaprijetio već u četvrtoj minuti, ali je golman Olimpica Oštraković sjajno intervenisao. Desetak minuta kasnije, Souza je testirao golmana Željezničara, ali nije bilo promjene rezultata. U drugom poluvremenu Plavi sa Grbavice konstantno su napadali na gol Olimpica. Isplatilo im se to u 67. minuti nakon što je Srđan Stanić doveo Želju u vodstvo. Nakon centaršuta se desne strane, golman domaće ekipe izbacio je loptu, ali samo do kapitena Plavih koji bez većih problema šalje loptu u mrežu gola Vukova. Ispostavit će se da je uvođenjem mladog Kerima Memije, trener Željezničara napravio najbolju odluku. Naime, kao i kod prvog gola, 18-godišnji fudbaler Plavih je ponovo prošao po desnoj srani, sjajno ubacio u peterac Olimpica u kojem se najbolje snalazi Damir Sadiković koji matira Oštrakovića za 2:0. U sudijskoj nadoknadi Riad Bajić je postavio konačnih 3:0. Za trenere oba tima, Admira Džema i Mirzu Varešanovića, ovo je bila debitantska utakmica u Premijer ligi BiH.  

Slavija - Zrinjski 0:0

Aktuelni prvaci, igrači Zrinjskog, remijem protiv Slavije krenuli su u odbranu titule. Mostarci su gostovali u Foči, a susret protiv Slavije kasnio je više od pola sata. Na kraju je odigran, dok su gostujući navijači vraćeni u Mostar jer se nisu stekli uslovi za njihov smještaj na tribinu, odnosno nije se stekla bezbijednost. Zrinjski je bio bolji i opasniji, no nije uspio doći do pogotka protiv slabašne Slavije. Stojanović je imao najbolju šansu kada je pogodio stativu gola tima iz Istočnog Sarajeva. Ipak, u jednoj situaciji je Dujković intervenisao u stilu najboljih svjetskih golmana, te je spasio Plemiće možda i poraza. Mostarski tim, koji je ovog mjeseca igrao i utakmice kvalifikacija za LŠ protiv Maribora, u sljedećem kolu gostuje u Zvorniku kod Drine, a Slavija će u goste Radniku u Bijeljini.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar