Партизан: Милиони од Лудогореца!

Уколико у среду фудбалери Партизана победе шампиона Бугарске Лудогорец, добитак београдског клуба био немерљив и вишеструк.

Фудбал 02.08.2014 | 21:15
Партизан: Милиони од Лудогореца!

Партизан би имао Лигу Европе „у џепу“ и осигуран наступ у Европи до децембра 2014. године, док би се у другој половини августа борио за пласман у Лигу Европе.

Невезано од тога, ’црно-бели’ би након евентуалне победе у среду имали осигураних нових осам европских утакмица (две у плеј офу за Лигу шампиона + шест утакмица у групи Лиге шампиона или Лиге Европе).

Изабраници Марка Николића су стартом у квалификацијама за Лигу шампиона, елиминацијом Фарана у 2. колу квалификација, као и играњем 3. кола квалификација већ зарадили 575.000 €.

Евентуалном елиминацијом Бугара у среду, у касу српског клуба би се, на име додатног бонуса од УЕФА, слило нових чак 2.100.000 евра. И то није све кад су у питању бонуси УЕФА, јер играње плеј офа Лиге шампиона значи минимум играње групне фазе Лиге Европе након тога, а то значи и минимум још 1.300.000 евра зараде.

На сајту Партизана наводи се да ће у случају пласмана у наредно коло зарада бити увећана и због продатих улазница, продаје ТВ права и маркетиншких уговора.

Такође, цене фудбалера на тржишту биле би веће, а укупни коефицијент у Европи додатно би порастао.

Коментари / 0

Оставите коментар