Partizan: Milioni od Ludogoreca!

Ukoliko u sredu fudbaleri Partizana pobede šampiona Bugarske Ludogorec, dobitak beogradskog kluba bio nemerljiv i višestruk.

Fudbal 02.08.2014 | 21:15
Partizan: Milioni od Ludogoreca!

Partizan bi imao Ligu Evrope „u džepu“ i osiguran nastup u Evropi do decembra 2014. godine, dok bi se u drugoj polovini avgusta borio za plasman u Ligu Evrope.

Nevezano od toga, ’crno-beli’ bi nakon eventualne pobede u sredu imali osiguranih novih osam evropskih utakmica (dve u plej ofu za Ligu šampiona + šest utakmica u grupi Lige šampiona ili Lige Evrope).

Izabranici Marka Nikolića su startom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, eliminacijom Farana u 2. kolu kvalifikacija, kao i igranjem 3. kola kvalifikacija već zaradili 575.000 €.

Eventualnom eliminacijom Bugara u sredu, u kasu srpskog kluba bi se, na ime dodatnog bonusa od UEFA, slilo novih čak 2.100.000 evra. I to nije sve kad su u pitanju bonusi UEFA, jer igranje plej ofa Lige šampiona znači minimum igranje grupne faze Lige Evrope nakon toga, a to znači i minimum još 1.300.000 evra zarade.

Na sajtu Partizana navodi se da će u slučaju plasmana u naredno kolo zarada biti uvećana i zbog prodatih ulaznica, prodaje TV prava i marketinških ugovora.

Takođe, cene fudbalera na tržištu bile bi veće, a ukupni koeficijent u Evropi dodatno bi porastao.

Komentari / 0

Ostavite komentar