Соколац обиљежава крсну славу

Светом литургијом, ломљењем славског колача у храму "Романијска лазарица", као и културно-умјетничким програм данас је обиљежен Илиндан, слава општине Соколац и Дан општине.

Република Српска 02.08.2014 | 15:31
Соколац обиљежава крсну славу

Руководство општине Соколац, прослављајући Дан општине и крсну славу, Илиндан, напомиње да и поред тога што су све општине у Републици Српској у изузетно тешкој ситуацији, па и Соколац, ова локална заједница и даље ради на бројним пројектима, у оквиру којих је значајан број студија изводљивости, као и на јачању пољопривреде, а све у циљу бољег живота грађана Сокоца.

"Стање је тешко, јер је за 31 проценат пад прихода од ПДВ-а за протекле двије године и питање како ћемо све пројекте до краја довести, али углавном радимо, настојимо да што више помогнемо нашем становништву и водимо једну одговорну социјалну политику на подручју наше општине", истиче начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Скупштина општине Соколац донијела је и одлуку да се поводом крсне славе, Илиндана, додјеле признања за оне који су својим радом допринијели развоју ове локалне заједнице. Повеље, златне и сребрне плакете, као и златне значке општине Соколац добили су привредници, пољопривредници, као и најуспјешнији ученици Сокоца.

Прослави Илиндана присуствовали су бројни званичници институција Републике Српске, као и града Источно Сарајево. У оквиру обиљежавања Дана општине и крсне славе, Илиндана, одржане су бројне културне манифестације.


(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рубин

02.08.2014 15:25

Срећна вам слава,Сокочани!Прави Срби,прави борци,на многаја љета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

соколац

02.08.2014 16:43

Браво нацелнице, само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еурици

02.08.2014 23:03

Ја мислио ми зивимо у секуларној дрзави кад оно ми у теократској без попова и ходза не мозе нигдје. Близе смо ми Ватикану, Техеран, Москви него Бриселу и секуларизму ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

03.08.2014 06:13

Да сте се ви оканили попова и тих хвалоспјева,а окренули се мало тим младим људима и пољопривредницима којима сте додијелили само плакете....Гдје год је дрзава спојена са Црквама и Дзамијама ту све тоне... Гдје су те двије ствари одвојене ту обоје функционисе како треба.

ОДГОВОРИТЕ