Sokolac obilježava krsnu slavu

Svetom liturgijom, lomljenjem slavskog kolača u hramu "Romanijska lazarica", kao i kulturno-umjetničkim program danas je obilježen Ilindan, slava opštine Sokolac i Dan opštine.

Republika Srpska 02.08.2014 | 15:31
Sokolac obilježava krsnu slavu

Rukovodstvo opštine Sokolac, proslavljajući Dan opštine i krsnu slavu, Ilindan, napominje da i pored toga što su sve opštine u Republici Srpskoj u izuzetno teškoj situaciji, pa i Sokolac, ova lokalna zajednica i dalje radi na brojnim projektima, u okviru kojih je značajan broj studija izvodljivosti, kao i na jačanju poljoprivrede, a sve u cilju boljeg života građana Sokoca.

"Stanje je teško, jer je za 31 procenat pad prihoda od PDV-a za protekle dvije godine i pitanje kako ćemo sve projekte do kraja dovesti, ali uglavnom radimo, nastojimo da što više pomognemo našem stanovništvu i vodimo jednu odgovornu socijalnu politiku na području naše opštine", ističe načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Skupština opštine Sokolac donijela je i odluku da se povodom krsne slave, Ilindana, dodjele priznanja za one koji su svojim radom doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice. Povelje, zlatne i srebrne plakete, kao i zlatne značke opštine Sokolac dobili su privrednici, poljoprivrednici, kao i najuspješniji učenici Sokoca.

Proslavi Ilindana prisustvovali su brojni zvaničnici institucija Republike Srpske, kao i grada Istočno Sarajevo. U okviru obilježavanja Dana opštine i krsne slave, Ilindana, održane su brojne kulturne manifestacije.


(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rubin

02.08.2014 15:25

Srećna vam slava,Sokočani!Pravi Srbi,pravi borci,na mnogaja ljeta!

ODGOVORITE
Name

sokolac

02.08.2014 16:43

Bravo nacelnice, samo naprijed.

ODGOVORITE
Name

eurici

02.08.2014 23:03

Ja mislio mi zivimo u sekularnoj drzavi kad ono mi u teokratskoj bez popova i hodza ne moze nigdje. Blize smo mi Vatikanu, Teheran, Moskvi nego Briselu i sekularizmu ;)

ODGOVORITE
Name

sudex

03.08.2014 06:13

Da ste se vi okanili popova i tih hvalospjeva,a okrenuli se malo tim mladim ljudima i poljoprivrednicima kojima ste dodijelili samo plakete....Gdje god je drzava spojena sa Crkvama i Dzamijama tu sve tone... Gdje su te dvije stvari odvojene tu oboje funkcionise kako treba.

ODGOVORITE