Креће Премијер лига БиХ!

Након нешто више од два мјесеца паузе закотрљаће се лопта на премијерлигашким теренима. Почетак сезоне обиљежили су административни проблеми, па ће многи на дебије у новим клубовима сачекати још мало.

Фудбал 02.08.2014 | 17:15
Креће Премијер лига БиХ!

Нову сезону у малом градском дербију отвориће на Отоци, Олимпик и Жељезничар. Екипа са Грбавице у госте Вуковима одлази са благом предношћу, посебно ако имамо у виду да је традиција на страни изабраника Адмира Аџема. Жељезничар је увијек на гостујућем терену без већих проблема излазио на крај са Олимпиком.

Олимпик и Жељезничар ослабљени у малом градском дербију

Обје екипе пред овај дуел имају проблема у играчком кадру, прије свега административних, али и оних здравствених. Тако у екипи Мирзе Варешановића због проблема са папирологијом неће бити Карића и Глигорова, док из истог разлога на другој страни неће играти Вареа, Количић и Баша.

Ипак домаћин има више проблема са повредама и суспензијама. Тако Варешановић неће моћи рачунати на Мухамеда Субашића и Кенана Ханџића, док је и Далибор Панџа ровит. Велдин Мухаремовић нема право наступа због црвеног картона из финиша прошле сезоне. У редовима Жељезничара дуел са Олимпиком због повреде ће пропустити Анес Нуспахић.

Првак долази у Фочу

Осим дуела на Отоци који почиње пола сата раније, данас ће на премијерлигашке терене истрчати још десет клубова. Због радова на стадиону у Лукавици, Славија ће у Фочи угостити актуелног првака, мостарски Зрињски. Племићи у Фочу долазе са жељом да се кући врате са три бода, а видјећемо колико могу против екипе из Лукавице, која је доста промијенила састав.

"Апсолутно респектујемо сваког противника па тако и Славију, али наша жеља је тријумфом ући у нову сезону. Знамо да се игра у Фочи, одређене информације о стадиону добио сам од Милана Муминовића који је Фочак, а о тиму Славије разговарао сам са Дујковићем, па и са Алексићем. Они су тамо играли и који добро познају ситуацију," рекао је пред сусрет са Лукавичанима, Бранко Карачић, шеф струке екипе из Мостара.

Слобода на отварању гостује препорођеном Травнику

Жељезничар и Олимпик нису једини који имају проблема са регистрацијом играча. Тако ће тузланска Слобода у својој премијери у Премијер лиги, након повратка из нижег ранга такмичења, играти без Аднана Шећеровића и Елвиса Сарића.

Везири са друге стране након година у којима су се борили за опстанак желе напасти горњи дио табеле. Најавио је то и предсједник клуба Нихад Селимовић, па на Пироти свакако можемо очекивати један одличан дуел.

Челик на Билином пољу дочекује Витез

Зеничани у дуел са Витезом улазе без неколико играча, али и поред тога Низах Хукић најављује сигурна три бода. Проблеми са папирологијом су "погодили" већину наших клубова, па ће тако прво коло и утакмицу са Витезом пропустити Семир Буквић и Семир Пезер, док Јово Којић мора одрадити суспензију.

Са друге стране екипа из Витеза у нову сезону улази са великим проблемима. Изабраници Хусније Араповића нису наштимали нишанске справе. Помало невјероватно звучи податак да Витез на припремама није постигао нити један гол. Како ће се Араповић снаћи на позицији шефа струке остаје нам да видимо, али свакако да му неће бити лако ускочити у ципеле Антеа Мишеа.

Вележ у проблемима на старту сезоне

Највише проблема са регистрацијом играча за прво коло имао је мостарски Вележ, па ће тако Рођени у дуел са Дрином из Зворника ући без четири играча, који још увијек нису стекли право наступа. Тако ће Ђокић, Поповић, Николић и Хаурдић још увијек морати сачекати на свој деби пред мостарском публиком. На терену неће бити ни Владавића који је повријеђен. Међутим и поред свих проблема Недим Јусуфбеговић је најавио сва три бода.

Дрина је повратник у елитни ранг, а екипа Драгана Мићића довела је десет нових играча пред почетак нове сезоне. Из Мостара се желе вратити са једним бодом.

"Вележ је клуб који је у посљедње три сезоне остварио велики напредак и сигурно је да у нови шампионат улазе са жељом да наставе тамо гдје су стали прошле године. Имају добар играчки кадар, али сматрам да имају и одређене недостатке које ћемо ми покушати да искористимо. Вележ јесте фаворит, али ми не идемо са бијелом заставом и желимо да освојимо бод у Мостару," рекао је пред овај сусрет Драган Мићић.

Борац и Широки желе срушити Бијељинце

Младост из Велике Обарске на свом терену угостиће бањалучки Борац, који, нећете се изненадити, има проблема са папирологијом. Баш као и остатак премијерлигашког каравана. Тако Винко Мариновић неће рачунати на Ивана Костића и Милоша Жеравицу, док ће због суспензије дуел са екипом из Велике Обарске пропустити Александар Субић.

У недјељу су на распореду два сусрета, а коло ће затворити Широки Бријег и Радник из Бијељине. Све осим рутинске побједе екипе Славена Мусе било би велико изненађење. Предност Широког је и што у сусрет улази у такмичарској форми, јер су иза њих већ четири званичне утакмице.

Сарајево у поход на титулу креће преко Звијезде

Сарајево је у четвртак поражено од Атромитоса у квалификацијама за Лигу Европе 2:1, а већ сутра ће опет на терен. Изабраници Џенана Ушчуплића у нову сезону улазе као фаворити за шампионску титулу и све осим сигурна три бода против екипе из Градачца била би сензација.

Бордо тим нема проблема са повредама и суспензијама, а дуел са Звијездом пропустити ће Ахмад Каласи, чија папирологија још увијек није завршена. Иза Сарајева су европски дуели и екипа Џенана Ушчуплића улази спремна у дуел са екипом из Градачца. Ушчуплићев помоћник, Алмир Сеферовић најавио је промјене у саставу.

Звијезда на Кошево долази без Ивана Јаковљевића који није стекао право наступа, а Нермин Хусеинбашић истиче да је Сарајево фаворит и најбоља екипа лиге уз Зрињски. Ипак шеф струке екипе из Градачца у Сарајево не долази са бијелом заставом.

Коментари / 0

Оставите коментар