Ноле чека Монфиса или Штепанека

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић такмичење на Роџерс купу започеће сусретом са победником дуела између Гаела Монфиса и Радека Штепанека.

Тенис 02.08.2014 | 14:45
Ноле чека Монфиса или Штепанека

Ђоковић је слободан у првом колу, а у другом га чека победник француско-чешког окршаја.

Такмичење у Торонту почиње у понедељак, што значи да ће се Новак најраније на терену наћи у уторак.

За српског тенисера дуел са победником сусрета између Монфиса и Штепанека биће први после тријумфа на Вимблдону почетком јула.

У истој четвртини као Новак налази се Британац Енди Мари, а у тој половини су Станислас Вавринка из Швајцарске и Бугарин Григор Димитров. То значи да би Мари могао да буде Новаков потенцијални противник у четвртфиналу, а Димитров или Вавринка у полуфиналу. До тада, Новак би у трећем колу могао да се састане са француским тенисером Жо-Вилфредом Цонгом.

Мари на старту игра са победником дуела између Колумбијца Сантјага Иралда и Ника Кирјоса из Аустралије. Вавринку чека бољи из сусрета Алехандра Фаље и квалификанта, а Димитрова или Франк Данчевић или један од играча који стиже из квалификација.

На потпуно другој страни од Новака налази се Швајцарац Роџер Федерер, који је после одустајања Рафаела Надала постављен за другог носиоца. Федерер ће у другом колу играти са бољим из дуела домаћег тенисера Петера Поланског и Јержија Јановица из Пољске. У његовој четвртини жреба налази се Шпанац Давид Ферер, а у половини миљеник домаће публике Милош Раонић и Томаш Бердих из Чешке.

Роџерс куп у Торонту игра се за наградни фонд од 3.146.920 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар