Nole čeka Monfisa ili Štepaneka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković takmičenje na Rodžers kupu započeće susretom sa pobednikom duela između Gaela Monfisa i Radeka Štepaneka.

Tenis 02.08.2014 | 14:45
Nole čeka Monfisa ili Štepaneka

Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom ga čeka pobednik francusko-češkog okršaja.

Takmičenje u Torontu počinje u ponedeljak, što znači da će se Novak najranije na terenu naći u utorak.

Za srpskog tenisera duel sa pobednikom susreta između Monfisa i Štepaneka biće prvi posle trijumfa na Vimbldonu početkom jula.

U istoj četvrtini kao Novak nalazi se Britanac Endi Mari, a u toj polovini su Stanislas Vavrinka iz Švajcarske i Bugarin Grigor Dimitrov. To znači da bi Mari mogao da bude Novakov potencijalni protivnik u četvrtfinalu, a Dimitrov ili Vavrinka u polufinalu. Do tada, Novak bi u trećem kolu mogao da se sastane sa francuskim teniserom Žo-Vilfredom Congom.

Mari na startu igra sa pobednikom duela između Kolumbijca Santjaga Iralda i Nika Kirjosa iz Australije. Vavrinku čeka bolji iz susreta Alehandra Falje i kvalifikanta, a Dimitrova ili Frank Dančević ili jedan od igrača koji stiže iz kvalifikacija.

Na potpuno drugoj strani od Novaka nalazi se Švajcarac Rodžer Federer, koji je posle odustajanja Rafaela Nadala postavljen za drugog nosioca. Federer će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela domaćeg tenisera Petera Polanskog i Jeržija Janovica iz Poljske. U njegovoj četvrtini žreba nalazi se Španac David Ferer, a u polovini miljenik domaće publike Miloš Raonić i Tomaš Berdih iz Češke.

Rodžers kup u Torontu igra se za nagradni fond od 3.146.920 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar