Кренула руска Премијер лига

Поред тренера Славољуба Муслина у Амкару у Премијер лиги играће: Зоран Тошић, Марко Ломић, Милан Перендија, Милан Родић и Марко Девић.

Фудбал 02.08.2014 | 11:15
Кренула руска Премијер лига

Утакмицом између Рубина и московског Спартака, почео нови шампионат Русије у фудбалу. Као и претходних година, поново ће главну реч водити актуелни првак ЦСКА из Москве и већ четири сезоне његов највећи ривал Зенит из Санкт Петербурга, док ће Локомотиви, Спартаку и Рубину припасти улоге јаких конкурената водећем двојцу.

За разлику од прошлих летњих пијаца у Европи, ова је за Русе била далеко сиромашнија, јер ниједан клуб није остварио трансфер из ранга Хулка, Вицела или неког сличног атрактивног појачања вредног десетине милиона евра. Ипак, број иностраних играча није опао, с обзиром на то да их у 16 клубова има чак 175, а доминирају Бразилци са чак 23 интернационалца.

Српски фудбал у руској Премијер лиги представљаће ове сезоне само петорица играча и један тренер - Славољуб Муслин у Амкару из Перма. Поред Зорана Тошића који је један од главних играча ЦСКА, ту су још Марко Ломић и Милан Перендија у редовима новајлије Мордовије из Саранска, Милан Родић у Зениту, те Марко Девић у тиму Рубина, с тим да он игра као украјински репрезентативац.

Поред поменуте Мордовије нови чланови елите су још три клуба: Арсенал Тула који је ушао директно и Уфа и Торпедо из Москве који су у баражу избацили Крила Совјетов и Том. Друштво најјачих су уз напустили Волга и Анжи, који је за само неколико година превалио пут од потенцијалног кандидата за трофеје до друголигаша, а све то зато што је клуб из Махачкале напустио газда - Сулејман Керимов.

Коментари / 0

Оставите коментар