Krenula ruska Premijer liga

Pored trenera Slavoljuba Muslina u Amkaru u Premijer ligi igraće: Zoran Tošić, Marko Lomić, Milan Perendija, Milan Rodić i Marko Dević.

Fudbal 02.08.2014 | 11:15
Krenula ruska Premijer liga

Utakmicom između Rubina i moskovskog Spartaka, počeo novi šampionat Rusije u fudbalu. Kao i prethodnih godina, ponovo će glavnu reč voditi aktuelni prvak CSKA iz Moskve i već četiri sezone njegov najveći rival Zenit iz Sankt Peterburga, dok će Lokomotivi, Spartaku i Rubinu pripasti uloge jakih konkurenata vodećem dvojcu.

Za razliku od prošlih letnjih pijaca u Evropi, ova je za Ruse bila daleko siromašnija, jer nijedan klub nije ostvario transfer iz ranga Hulka, Vicela ili nekog sličnog atraktivnog pojačanja vrednog desetine miliona evra. Ipak, broj inostranih igrača nije opao, s obzirom na to da ih u 16 klubova ima čak 175, a dominiraju Brazilci sa čak 23 internacionalca.

Srpski fudbal u ruskoj Premijer ligi predstavljaće ove sezone samo petorica igrača i jedan trener - Slavoljub Muslin u Amkaru iz Perma. Pored Zorana Tošića koji je jedan od glavnih igrača CSKA, tu su još Marko Lomić i Milan Perendija u redovima novajlije Mordovije iz Saranska, Milan Rodić u Zenitu, te Marko Dević u timu Rubina, s tim da on igra kao ukrajinski reprezentativac.

Pored pomenute Mordovije novi članovi elite su još tri kluba: Arsenal Tula koji je ušao direktno i Ufa i Torpedo iz Moskve koji su u baražu izbacili Krila Sovjetov i Tom. Društvo najjačih su uz napustili Volga i Anži, koji je za samo nekoliko godina prevalio put od potencijalnog kandidata za trofeje do drugoligaša, a sve to zato što je klub iz Mahačkale napustio gazda - Sulejman Kerimov.

Komentari / 0

Ostavite komentar