Златко Дедић шпиц Звезде?

Црвено-бели близу договора са словеначким репрезентативцем. "Причао сам са Нејцом баш пре два дана, али не знам ништа", каже Дедић за МОНДО.

Фудбал 02.08.2014 | 09:30
Златко Дедић шпиц Звезде?

"Тражимо топ голгетера, којег ћемо упарити у нападу са Луком Јовићем", изјавио је Звездан Терзић пре неколико дана у Термама Чатеж.

Вршилац дужности генералног секретара Црвене звезде одредио је тада рок до краја августа, али већ првог дана осмог месеца у години, "процурела" је информација да су на "Маракани" у одмаклим преговорима са словеначким репрезентативцем Златком Дедићем.

Овог лета се већ помињало његово име, међутим, МОНДО сазнаје да се сада договор назире. Дедић, додуше, није једини кандидат Звездиног руководства, али јесте "први пик".

Словеначки нападач јавио се на наш позив, али нисмо успели да "извучемо" много тога од њега.

"Имам људе који раде за мене и тачно знају које су моје жеље. Они ће ме обавестити ако и када буде нешто што сматрам да је ОК. Тренутно сам на одмору, имам своје обавезе, а они ће ми се јавити када буде било потребе", рекао је Дедић.

На додатно питање да ли би волео да заигра у истом тиму са Нејцом Печником, био је нешто конкретнији.

"Причао сам са Нејцом баш пре два дана... Слушајте, говоримо о једном великом клубу, са фантастичним навијачима. О чудо клубу, да не трошим речи... Имам много пријатеља у Београду, а од бивши тренер Звезде и селектор Словеније (Славиша Стојановић, прим. аут.) ми је рекао само најбоље о клубу... Али, али као што кажем, ја не знам ништа, а моји људи ће ме обавестити ако се појави било каква занимљива ситуација за мене", нагласио је Златко Дедић.

Искусни нападач, који ће 5. октобра напунити 30 година, прошле сезоне није успео да помогне Динаму из Дрездена да задржи статус друголигаша. Његових шест голова у 32 утакмице нису били довољни за бољи пласман од претпоследњег места на табели.

Дедић је током каријере променио осам клубова, а најзвучнији је Парма, чији је члан био од 2001. до 2006. Претходно је једну сезону провео у Копру, у којем је и поникао, а носио је још дресове Емполија, Кремонезеа, Фрозинонеа, Пјаћенце, Бохума и поменутог Динама. За немачке клубове играо је у два наврата, наизменично.

Главни разлог Дедићевог ангажовања је то што сигурно поседује одређени квалитет за нашу лигу, видећемо да ли баш "топ" као што је најављено, али и то што је од 1. јула слободан играч.

Остаје још да га црвено-бели убеде да прихвати значајно мању плату него што је имао у Немачкој...

Коментари / 0

Оставите коментар