Zlatko Dedić špic Zvezde?

Crveno-beli blizu dogovora sa slovenačkim reprezentativcem. "Pričao sam sa Nejcom baš pre dva dana, ali ne znam ništa", kaže Dedić za MONDO.

Fudbal 02.08.2014 | 09:30
Zlatko Dedić špic Zvezde?

"Tražimo top golgetera, kojeg ćemo upariti u napadu sa Lukom Jovićem", izjavio je Zvezdan Terzić pre nekoliko dana u Termama Čatež.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde odredio je tada rok do kraja avgusta, ali već prvog dana osmog meseca u godini, "procurela" je informacija da su na "Marakani" u odmaklim pregovorima sa slovenačkim reprezentativcem Zlatkom Dedićem.

Ovog leta se već pominjalo njegovo ime, međutim, MONDO saznaje da se sada dogovor nazire. Dedić, doduše, nije jedini kandidat Zvezdinog rukovodstva, ali jeste "prvi pik".

Slovenački napadač javio se na naš poziv, ali nismo uspeli da "izvučemo" mnogo toga od njega.

"Imam ljude koji rade za mene i tačno znaju koje su moje želje. Oni će me obavestiti ako i kada bude nešto što smatram da je OK. Trenutno sam na odmoru, imam svoje obaveze, a oni će mi se javiti kada bude bilo potrebe", rekao je Dedić.

Na dodatno pitanje da li bi voleo da zaigra u istom timu sa Nejcom Pečnikom, bio je nešto konkretniji.

"Pričao sam sa Nejcom baš pre dva dana... Slušajte, govorimo o jednom velikom klubu, sa fantastičnim navijačima. O čudo klubu, da ne trošim reči... Imam mnogo prijatelja u Beogradu, a od bivši trener Zvezde i selektor Slovenije (Slaviša Stojanović, prim. aut.) mi je rekao samo najbolje o klubu... Ali, ali kao što kažem, ja ne znam ništa, a moji ljudi će me obavestiti ako se pojavi bilo kakva zanimljiva situacija za mene", naglasio je Zlatko Dedić.

Iskusni napadač, koji će 5. oktobra napuniti 30 godina, prošle sezone nije uspeo da pomogne Dinamu iz Drezdena da zadrži status drugoligaša. Njegovih šest golova u 32 utakmice nisu bili dovoljni za bolji plasman od pretposlednjeg mesta na tabeli.

Dedić je tokom karijere promenio osam klubova, a najzvučniji je Parma, čiji je član bio od 2001. do 2006. Prethodno je jednu sezonu proveo u Kopru, u kojem je i ponikao, a nosio je još dresove Empolija, Kremonezea, Frozinonea, Pjaćence, Bohuma i pomenutog Dinama. Za nemačke klubove igrao je u dva navrata, naizmenično.

Glavni razlog Dedićevog angažovanja je to što sigurno poseduje određeni kvalitet za našu ligu, videćemo da li baš "top" kao što je najavljeno, ali i to što je od 1. jula slobodan igrač.

Ostaje još da ga crveno-beli ubede da prihvati značajno manju platu nego što je imao u Nemačkoj...

Komentari / 0

Ostavite komentar