Ниво ријека у порасту

Киша која је протеклих дана падала у БиХ узроковала је раст водостаја ријеке Саве дужином цијелог свог тока кроз Посавину, саопштио је Федерални штаб цивилне заштите, преноси бх. новинска агенција Патриа.

Босна и Херцеговина 01.08.2014 | 16:04
Ниво ријека у порасту

Водостај на брани ХА Модрац у седам сати износио је 199,31 м.н.м., (тачка прељева је 200 м.н.м.). Испуст кроз темељне отворе износи 59 м3/с.Због обилних падавина које су с четвртка на петак погодиле Општину Сребреник поплављено је неколико објеката у Мјесној заједници Бјелаве, због пораста водостаја Бијеле Ријеке у Мјесној заједници Доњи Поток и пораста ријеке Тиње, а чији је водостај на мјерној летви код Копрића моста у 01.15 сати износио 2,90 м.

Према јутрошњим мјерењима ниво ријеке Тиње је 1,20 м.Интензивне кишне падавине у посљедња 24 сата, узроковале су пораст нивоа водотока рјечица и локалних потока на подручју Лукавца те њихово излијевање из корита на појединим мјестима.

Усљед кише која је падала током ноћи, оборинске воде су нанијеле земљу и пијесак на путеве у насељима Климента, Бистрице и Карићи (Опћина Јајце), тако да је промет отежан.А у Жепчу је данас у мјесту Виниште пријављен НУС (двије ручне бомбе у шахту).

Пријава је прослијеђена Тиму за уклањање неексплодираног убојног средства ФУЦЗ , који ће пронађена средства уклонити у току дана.

Коментари / 0

Оставите коментар