Одобрена средства за збрињавање радника

Влада Републике Српске донијела је данас одлуку о одобравању средстава из Програма социјалног збрињавања радника у укупном износу од 828.100 КМ за збрињавање 1.441 радника из 58 предузећа који су процесом стечаја предузећа остали без запослења или су испунили услов за старосну пензију.

Република Српска 31.07.2014 | 17:15
Одобрена средства за збрињавање радника

На данашњој сједници прихваћена је Информација о напретку пројекта Хитне помоћи и заштите од поплава у Српској са приједлогом нових пројектних мјера након мајских поплава, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

У том контексту задужено је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде да, у сарадњи са Министарством финансија покрене активност за уговарање друге фазе од 19.000.000 евра са ЕИБ-а и то за проширење краткорочних и хитних мјера, под истим условима како је уговорена и прва фаза у вриједности од 55.000.000 евра.

Мјере је неопходно провести, имајући у виду потребу да се финансирају ургентне и краткорочне мјере за санацију и доградњу система за заштиту од штетног дјеловања вода у Добоју, Модричи, Вукосављу, Шамцу, Бијељини и Бањалуци након катастрофалних поплава, које су у мају 2014. године задесиле шире подручје.

Влада је донијела одлуку о одобрењу исплате средстава са рачуна посебних намјена у износу од 500.000 КМ у циљу реализације дијела Уговора по Пројекту хитне помоћи заштите од поплава ЕИБ-а.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о измјенама и допуни Одлуке о усклађивању акта о оснивању Клиничког центра Бањалука, по којој ће се највећа здравствена установа у Српској звати "Универзитетска болница - Клинички центар Бањалука".

Прихваћена је и информација о изградњи и опремању јужног крила Централног медицинског блока бањалучке болнице и задужени су Министарство здравља и социјалне заштите Српске и ЈЗУ Универзитетска
болница Бањалука да проведу потребне процедуре и активности у реализацији завршних радова изградње и опремања јужног крила.

Министарство здравља и социјалне заштите задужено је да информише Владу о реализацији изградње и опремања јужног крила.

Влада Републике Српске упознала се са информацијом о финансирању Пројекта фаза три - Модернизација болница у БиХ, реконструкцијом Универзитетске болница Бањалука у изградњи и опремању јужног крила,
те донијела одлуку о коришћењу средстава са рачуна посебних намјена у износу од 1.694.000 КМ, са циљем реализације овог пројекта.

Влада Српске прихватила је годишњи извјештај за област малих и средњих предузећа и занатско- предузетничку дјелатност у Српској за прошлу годину и задужила ресорна министарства да приликом израде
законских рјешења, стратешких докумената и програма планирају подршку развоју малих и средњих предузећа и предузетништва.

Донесена је и одлука о прихватању задужења Републике Српске према Развојној банци Савјета Европе по Пројекту затварања колективних центара у износу од 18.169.412 евра, што је 30,28 одсто укупног износа кредита за БиХ, који износи 60.000.000 евра.

Циљ пројекта је осигурати лицима, која су интерно расељена током ратних дејстава у периоду 1992-1995. година, као и другим корисницима колективних и алтернативних смјештаја, специфична стамбена рјешења,
социјално стамбено збрињавање и институционалну његу прилагођену степену угрожености корисника.

Влада је дала сагласност Министарству породице, омладине и спорта на План утрошка средстава за период од 1. јануара до 30. септембра ове године.

Влада Републике Српске донијела је Рјешење о именовању Гојка Васића за директора Полиције Српске на период од четири године.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Око соколово

31.07.2014 15:40

Радници се могу збринути само ако их запослиш, а не ако их растјераш пошто си претходно сва предузећа опљачкао и развалио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

31.07.2014 17:18

Сто не донесе одлуку да направис бар 10 мостова на Врбасу. Мост према Ади, Дјоке Давидовица мост, који је лијеп и стварно добар костао 5 милиона. 50 милиона сте дали Милос Импексу и Тамарису за сисање траве. Задње 3 године сте толико пара бацили ... дали за фолове а могли сте уци у историју и за сва времена направити добро за Бањачуку . Или вам треба опет Мехмед Паса Соколовиц и новије историје Емир Кустурица да вам показе како се то ради. Стварно и без цинизма за све који несто направе свака цаст било то и дрзавне паре, јер ипак остаје то све будуцим поколењима.

ОДГОВОРИТЕ