Помоћ поплављеним вртићима

За вријеме катастрофалних мајских поплава у Републици Српској је уништено шест предшколских установа из Шамца, Добоја, Бијељине и Челинца.

Република Српска 31.07.2014 | 15:46
Помоћ поплављеним вртићима

Њихова санација је у току и очекује се да већина уништених вртића буде оспособљена у септембру.  Њихову санацију помогло је и ресорно министарство. Министар породице, омладине и спорта РС Нада Тешановић уручила је представницима  вртића рјешења о додјели укупно 18.000  марака за набавку намјештаја и дидактичког материјала.

Уништене предшколске установе у посљедњим катастрофалним поплавама  највећим дијелом финансира УНДП,УНИЦЕФ и грађани. На скроман начин, њихово поновно оспособљавање помоћи ће и министарство породице, омладине и спорта.

За дјечији вртић у Шамцу издвојиће се седам, за добојске пет, а по три хиљаде марака за челиначки и бијељински  вртић.

Шамачки вртић „ Радост“ гради УНДП, а опрема Фондација „Новак Ђоковић“ уз помоћ Б92 и многих грађана донатора. Очекује се да вртић који похађа 70-оро дјеце профункционише у септембру.

У Добоју су уништена три вртића. Два гради УНДП, а трећи је на чекању, јер нема донатора. У бијељинском вртићу „Чика Јова Змај“  страдале су сутеренске просторије у којима  су биле смјештене централна кухиња, гријање и вешерај.

Уколико временске прилике послуже, очекује се да до септембра профункционише и челиначки вртић „Невен“  који може да прими 110 –оро дјеце.

Причињена штета у том вртићу  је процјењена на 140 хиљада марака.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вампир

02.08.2014 13:08

Гдје је сада помоћ "братских вртића" из Републике Српске и земаља из окружења? Гдје су сада бањалучки вртићи? Директорица бањалучких вртића Наташа Радуловић која је СНСД-ов кандидат за Скупштинског посланика на име посјета тим "братским вртићима" купује енормне количине алкохола као част, умјесто да та средства у виду донације усмјери као помоћ поплављенима.

ОДГОВОРИТЕ