Радојичић за Срну: Опозиција нуди старе кандидате

Игор Радојичић, потпредсједник СНСД-а, истиче да је владајући блок у протеклих осам година стабилизовао РС и издржао све притиске за уставне реформе, за разлику од опозиционог Савеза за промјене, који нуди међусобне свађе и старе кандидате.

Република Српска 31.07.2014 | 13:51
Радојичић за Срну: Опозиција нуди старе кандидате

СНСД очекује да ће, осим  побједе Милорада Додика на листи за предсједника Српске и Жељке Цвијановић на листи за српског члана Предсједништва БиХ,  освојити више од 42 мандата у Народној скупштини  Српске. Радојичић напомиње за Срну да ће то омогућити формирање нове владе Републике Српске у садашњем  блоку /СНСД, ДНС, СП/ или са још неком мањом партијом која би била вољна за сарадњу.

Он указује да је СНСД одбацио све захтјеве за одузимање даљих надлежности Српске и планове који су нуђени у смислу наметања уставних промјена, те да је издржао притиске у вези полицијске реформе.Радојичић сматра да власт мора грађанима да каже шта је добро, а шта није добро урадила и шта може да уради боље у наредне четири године и да затим добије још једном повјерење на изборима.

"Народ очекује је да овај блок уради пуно више на економским и социјалним питањима. То је оно на чему ће се морати фокусирати наредна влада и власт у идуће четири године, држећи тврд курс када је ријеч о стабилности и положају  Српске“, поручује Радојичић.Истовремено, опозиција, која се залаже за промјене,  кандидовала је исте људе као и на прошлим изборима - Младена Иванића и Огњена Тадића, наводи Радојичић.

Он напомиње да је једини нови кандидат - Жељка Цвијановић, испред владајуће колације, која први пут учествује на изборима.

Радојичић оцјењује  да Савез за промјене у формално-правном смислу не постоји, јер је то једна велика "магла“, и подсјећа да се пред Централном изборном комисијом /ЦИК/ БиХ води спор између јединих регистрованих партија у том савезу - СДС-а и СНС-а хаџи Јована Митровића.

Потпредсјеник СНСД-а као посебан апсурд указује на чињеницу да ће иза Младена Иванића, ако уопште прође "суданије" пред Циком, стајати СДС и СНС Јована Митровића, који га не прихвата као кандидата?!

"Нелогично је да кандидат буде неко кога не прихвата један од потписника Савеза за промјене.  Тако испада да  Иванић није кандидат ПДП-а, већ партије која га не прихвата“, закључује Радојичић за Срну. 

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

хало стани мало

31.07.2014 12:07

Наравно да опозиција нема ста понудити јер сто ви нудите не мозе нико зато сто сте сви ви додикови заврсили сколе на марсу па ми незнамо како се тамо зиви само знамо да вам најбоље иде продаја магле и бајковитих прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

31.07.2014 12:12

Хоцес да казес да додик није стари кандидат. Сви сте ви стари а ускоро цете бити и заборављени.Цао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо

31.07.2014 12:55

О Игоре побогу ста лупас? Цитас ли ти своје изјаве? Гуд бај Чарли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

31.07.2014 15:45

Па ти си Радојцицу нови кадар!? У ствари неце ти бити Радмана, па цес водити "нову" политику. Ти си у ствари један од највецих полтрона на политицкој сцени Републике Српске. Прије сам те симпатисао, али сам увидио да си тотално безлицан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

31.07.2014 17:55

Вец сам једном напоменуо, ови из опозиције су нас једном покрали, а из владајуце структуре тотално унистили. Има људи сколованих који до сад ни једној политицкој партији нису припадали, такви постени,неискварени и некорумпирани требају да нас воде. Знам теско је и незахвално после свега овог доц на празне ,,ЈАСЛЕ,, и преузет одговорност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гвозден

31.07.2014 18:11

@родјо, шта су ови из опозиције покрали? Нису никако били на власти. Како су онда могли покрасти? Никако. А кад у октобру додју на власт, они неће красти него хапсити лопове. То је њихов главни програм за опоравак ове хајдучијом разваљене земље.

ОДГОВОРИТЕ