Radojičić za Srnu: Opozicija nudi stare kandidate

Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a, ističe da je vladajući blok u proteklih osam godina stabilizovao RS i izdržao sve pritiske za ustavne reforme, za razliku od opozicionog Saveza za promjene, koji nudi međusobne svađe i stare kandidate.

Republika Srpska 31.07.2014 | 13:51
Radojičić za Srnu: Opozicija nudi stare kandidate

SNSD očekuje da će, osim  pobjede Milorada Dodika na listi za predsjednika Srpske i Željke Cvijanović na listi za srpskog člana Predsjedništva BiH,  osvojiti više od 42 mandata u Narodnoj skupštini  Srpske. Radojičić napominje za Srnu da će to omogućiti formiranje nove vlade Republike Srpske u sadašnjem  bloku /SNSD, DNS, SP/ ili sa još nekom manjom partijom koja bi bila voljna za saradnju.

On ukazuje da je SNSD odbacio sve zahtjeve za oduzimanje daljih nadležnosti Srpske i planove koji su nuđeni u smislu nametanja ustavnih promjena, te da je izdržao pritiske u vezi policijske reforme.Radojičić smatra da vlast mora građanima da kaže šta je dobro, a šta nije dobro uradila i šta može da uradi bolje u naredne četiri godine i da zatim dobije još jednom povjerenje na izborima.

"Narod očekuje je da ovaj blok uradi puno više na ekonomskim i socijalnim pitanjima. To je ono na čemu će se morati fokusirati naredna vlada i vlast u iduće četiri godine, držeći tvrd kurs kada je riječ o stabilnosti i položaju  Srpske“, poručuje Radojičić.Istovremeno, opozicija, koja se zalaže za promjene,  kandidovala je iste ljude kao i na prošlim izborima - Mladena Ivanića i Ognjena Tadića, navodi Radojičić.

On napominje da je jedini novi kandidat - Željka Cvijanović, ispred vladajuće kolacije, koja prvi put učestvuje na izborima.

Radojičić ocjenjuje  da Savez za promjene u formalno-pravnom smislu ne postoji, jer je to jedna velika "magla“, i podsjeća da se pred Centralnom izbornom komisijom /CIK/ BiH vodi spor između jedinih registrovanih partija u tom savezu - SDS-a i SNS-a hadži Jovana Mitrovića.

Potpredsjenik SNSD-a kao poseban apsurd ukazuje na činjenicu da će iza Mladena Ivanića, ako uopšte prođe "sudanije" pred Cikom, stajati SDS i SNS Jovana Mitrovića, koji ga ne prihvata kao kandidata?!

"Nelogično je da kandidat bude neko koga ne prihvata jedan od potpisnika Saveza za promjene.  Tako ispada da  Ivanić nije kandidat PDP-a, već partije koja ga ne prihvata“, zaključuje Radojičić za Srnu. 

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

halo stani malo

31.07.2014 14:07

Naravno da opozicija nema sta ponuditi jer sto vi nudite ne moze niko zato sto ste svi vi dodikovi zavrsili skole na marsu pa mi neznamo kako se tamo zivi samo znamo da vam najbolje ide prodaja magle i bajkovitih prica

ODGOVORITE
Name

miki

31.07.2014 14:12

Hoces da kazes da dodik nije stari kandidat. Svi ste vi stari a uskoro cete biti i zaboravljeni.Cao!

ODGOVORITE
Name

oo

31.07.2014 14:55

O Igore pobogu sta lupas? Citas li ti svoje izjave? Gud baj Čarli.

ODGOVORITE
Name

Kontra

31.07.2014 17:45

Pa ti si Radojcicu novi kadar!? U stvari nece ti biti Radmana, pa ces voditi "novu" politiku. Ti si u stvari jedan od najvecih poltrona na politickoj sceni Republike Srpske. Prije sam te simpatisao, ali sam uvidio da si totalno bezlican.

ODGOVORITE
Name

rodjo

31.07.2014 19:55

Vec sam jednom napomenuo, ovi iz opozicije su nas jednom pokrali, a iz vladajuce strukture totalno unistili. Ima ljudi skolovanih koji do sad ni jednoj politickoj partiji nisu pripadali, takvi posteni,neiskvareni i nekorumpirani trebaju da nas vode. Znam tesko je i nezahvalno posle svega ovog doc na prazne ,,JASLE,, i preuzet odgovornost.

ODGOVORITE
Name

Gvozden

31.07.2014 20:11

@rodjo, šta su ovi iz opozicije pokrali? Nisu nikako bili na vlasti. Kako su onda mogli pokrasti? Nikako. A kad u oktobru dodju na vlast, oni neće krasti nego hapsiti lopove. To je njihov glavni program za oporavak ove hajdučijom razvaljene zemlje.

ODGOVORITE