Зна да се брани, уме ли Партизан да напада?!

Црно-бели одолели Лудогорецу у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона (0:0), повредио се Данко Лазовић, неизвестан за реванш.

Фудбал 31.07.2014 | 13:30
Зна да се брани, уме ли Партизан да напада?!

Партизан се одбранио! Сат и по дефанзиве је „упалило“ и црно-бели из Разграда носе „позитивну нулу“, за седам дана на стадиону у Хумској 1 биће у идентичном положају као и прошле године против истог ривала: потребан им је гол (под условом да га не приме) како би осигурали још најмање осам утакмица на међународној сцени до краја године.

После ове, у трећем колу квалификација за Лигу шампиона: Лудогорец – Партизан 0:0.

Утисак је да је резултат добар по изабранике Марка Николића, свесно су жртвовали све нападачке опције и нарочито после повреде Данка Лазовића (почетком другог полувремена замењен због бола у рамену) били апсолутно незаинтересовани за дешавања пред противничким казненим простором. С почетка сусрета чинило се да ће храбром игром, поставком са два шпица и шутевима Шкулетића тражити гол на препад, али пошто њега није било, а противник је почео све више да притиска, гости су се као пешаци у шаху поређали испред Милана Лукача и спречавали фудбалере бугарског представника да стекну капитал.

Додуше, легија странаца из Разграда је тражила пукотину у одбрани која је у првом делу показивала знаке панике и да није било Владимира Волкова који је два пута присебним интервенцијама спречавао домаћина да поведе, црно-бели би били у далеко тежем положају. Леви бек Партизана је био можда и најбољи појединац утакмице, све док у другом делу није и он направио неколико пропуста који су остали некажњени.

Можда би игра и(ли) резултат за екипу из Хумске били бољи да је Никола Дринчић одиграо на препознатљивом нивоу. Овако, далеко испод реномеа и учинка на који је навикао Гробаре, репрезентативац Црне Горе уклопио се махом у дефанзивне задатке и отуда је изостао његов већи удео у покретању напада.

Лудогорец је имао већи посед лопте, укупно више покушаја (9:7), али је Партизан упутио два ударца на гол (наспрам само једног бугарског тима) и буде ли Марко Николић у наредних седам дана порадио на реализацији можда српски представник успе у намери да се реваншира тиму који га је лане избацио, али који већ трећу везну утакмицу није победио, а на другој везаној није ни гол постигао.

Гробари се надају да неће ни на Топчидерском брду...

Коментари / 0

Оставите коментар