Zna da se brani, ume li Partizan da napada?!

Crno-beli odoleli Ludogorecu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona (0:0), povredio se Danko Lazović, neizvestan za revanš.

Fudbal 31.07.2014 | 13:30
Zna da se brani, ume li Partizan da napada?!

Partizan se odbranio! Sat i po defanzive je „upalilo“ i crno-beli iz Razgrada nose „pozitivnu nulu“, za sedam dana na stadionu u Humskoj 1 biće u identičnom položaju kao i prošle godine protiv istog rivala: potreban im je gol (pod uslovom da ga ne prime) kako bi osigurali još najmanje osam utakmica na međunarodnoj sceni do kraja godine.

Posle ove, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona: Ludogorec – Partizan 0:0.

Utisak je da je rezultat dobar po izabranike Marka Nikolića, svesno su žrtvovali sve napadačke opcije i naročito posle povrede Danka Lazovića (početkom drugog poluvremena zamenjen zbog bola u ramenu) bili apsolutno nezainteresovani za dešavanja pred protivničkim kaznenim prostorom. S početka susreta činilo se da će hrabrom igrom, postavkom sa dva špica i šutevima Škuletića tražiti gol na prepad, ali pošto njega nije bilo, a protivnik je počeo sve više da pritiska, gosti su se kao pešaci u šahu poređali ispred Milana Lukača i sprečavali fudbalere bugarskog predstavnika da steknu kapital.

Doduše, legija stranaca iz Razgrada je tražila pukotinu u odbrani koja je u prvom delu pokazivala znake panike i da nije bilo Vladimira Volkova koji je dva puta prisebnim intervencijama sprečavao domaćina da povede, crno-beli bi bili u daleko težem položaju. Levi bek Partizana je bio možda i najbolji pojedinac utakmice, sve dok u drugom delu nije i on napravio nekoliko propusta koji su ostali nekažnjeni.

Možda bi igra i(li) rezultat za ekipu iz Humske bili bolji da je Nikola Drinčić odigrao na prepoznatljivom nivou. Ovako, daleko ispod renomea i učinka na koji je navikao Grobare, reprezentativac Crne Gore uklopio se mahom u defanzivne zadatke i otuda je izostao njegov veći udeo u pokretanju napada.

Ludogorec je imao veći posed lopte, ukupno više pokušaja (9:7), ali je Partizan uputio dva udarca na gol (naspram samo jednog bugarskog tima) i bude li Marko Nikolić u narednih sedam dana poradio na realizaciji možda srpski predstavnik uspe u nameri da se revanšira timu koji ga je lane izbacio, ali koji već treću veznu utakmicu nije pobedio, a na drugoj vezanoj nije ni gol postigao.

Grobari se nadaju da neće ni na Topčiderskom brdu...

Komentari / 0

Ostavite komentar