'Папин тим' у финалу!

Фудбалери Сан Лоренца по први пут у историји пласирали су се у финале Копа Либертадорес, иако су у реваншу изгубили од Боливара са 1:0.

Фудбал 31.07.2014 | 12:00
'Папин тим' у финалу!

Аргентински тим прошао је даље због убедљиве победе у првом мечу од 5:0, па ће се у борби за титулу састати са Насионалом из Парагваја.

Због великог заостатка из прве утакмице Боливар је кренуо офанзивно од старта, а на руку им је ишло то што су били домаћини на стадиону који се налази на 3.600 метара надморске висине.

Међутим, осим једног постигнутог гола и по једне шансе у оба полувремена, Боливијци ништа конкретно нису успели да ураде.

Једини погодак на овом дуелу постигао је Херардо Јесероте у 91. минуту, када је искористио асистенцију Оскара Родаса.

Међутим, то није била превелика утеха играчима Боливара, који су остали без првог финала за своју земљу.

„Све ово је награда за велики труд. Остао нам је још један мали корак као бисмо остварили сан. Сви желимо Куп. Ово је први пут да клуб игра у финалу Либертадореса и имамо све што је потребно за победу“, рекао је фудбалер Сан Лоренца Леандро Ромањоли.

Тренер аргентинске екипе Едгардо Бауза има прилику да други пут подигне трофеј у овом такмичењу, пошто је 2008. године био најбољи са тимом Лига Депортива Университарија из Еквадора.

Први меч овогодишњег финала игра се следеће среде у Асунсиону, док је реванш недељу дана касније у Буенос Ајресу.

Коментари / 0

Оставите коментар