'Papin tim' u finalu!

Fudbaleri San Lorenca po prvi put u istoriji plasirali su se u finale Kopa Libertadores, iako su u revanšu izgubili od Bolivara sa 1:0.

Fudbal 31.07.2014 | 12:00
'Papin tim' u finalu!

Argentinski tim prošao je dalje zbog ubedljive pobede u prvom meču od 5:0, pa će se u borbi za titulu sastati sa Nasionalom iz Paragvaja.

Zbog velikog zaostatka iz prve utakmice Bolivar je krenuo ofanzivno od starta, a na ruku im je išlo to što su bili domaćini na stadionu koji se nalazi na 3.600 metara nadmorske visine.

Međutim, osim jednog postignutog gola i po jedne šanse u oba poluvremena, Bolivijci ništa konkretno nisu uspeli da urade.

Jedini pogodak na ovom duelu postigao je Herardo Jeserote u 91. minutu, kada je iskoristio asistenciju Oskara Rodasa.

Međutim, to nije bila prevelika uteha igračima Bolivara, koji su ostali bez prvog finala za svoju zemlju.

„Sve ovo je nagrada za veliki trud. Ostao nam je još jedan mali korak kao bismo ostvarili san. Svi želimo Kup. Ovo je prvi put da klub igra u finalu Libertadoresa i imamo sve što je potrebno za pobedu“, rekao je fudbaler San Lorenca Leandro Romanjoli.

Trener argentinske ekipe Edgardo Bauza ima priliku da drugi put podigne trofej u ovom takmičenju, pošto je 2008. godine bio najbolji sa timom Liga Deportiva Universitarija iz Ekvadora.

Prvi meč ovogodišnjeg finala igra se sledeće srede u Asunsionu, dok je revanš nedelju dana kasnije u Buenos Ajresu.

Komentari / 0

Ostavite komentar