Санкције ће погоршати односе Русије и САД

Званична Москва окарактерисала је нове америчке санкције као “деструктивне и кратковиде” што ће само додатно погоршати односе Русије и САД.

Свијет 31.07.2014 | 07:15
Санкције ће погоршати односе Русије и САД

Руске власти додају да ће санкције имати "прилично опипљиве последице" по Сједињене Америчке Државе.

Москва је оптужила Вашингтон да жели да казни руску владу због њене одлучности у спровођењу своје државне политике.

У саопштењу руског Министарства спољних послова се наводи: "Такве одлуке Вашингтона могу само додатно да погоршају америчко-руске односе и створе изузетно неповољну климу у медјународним односима, у којима је сарадња измедју наше две земље често имала одлучујућу улогу", пренео је Ројтерс.

"Стварна штета од уводјења тако деструктивних и кратковидих мера ће бити прилично опипљива за Вашингтон", наводи се у саопштењу.

Руско министарство је навело како се чини да Вашингтон "ради на једном једином циљу, да се са нама обрачуна због наше независне политике која њима не одговара".

Председник САД Барак Обама изјавио је синоћ да се његова земља придружује Европској унији у уводјењу нових санкција Русији.

"САД уводе нове санкције у кључним секторима руске економије - енергетици, (индустрији) наоружања и финансијама", изјавио је он и навео да ће бити заустављен извоз "специфичних добара и технологија руском енергетском сектору".

Обама је прецизирао да се "проширују санкције на још руских банака и компанија" из области одбране. Вашингтон такодје суспендује кредите и финансирање економских развојних пројеката у Русији, рекао је председник САД.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

аxxе

31.07.2014 07:41

Окани се Русије више, дај санкције жидовима.

ОДГОВОРИТЕ