Sankcije će pogoršati odnose Rusije i SAD

Zvanična Moskva okarakterisala je nove američke sankcije kao “destruktivne i kratkovide” što će samo dodatno pogoršati odnose Rusije i SAD.

Svijet 31.07.2014 | 07:15
Sankcije će pogoršati odnose Rusije i SAD

Ruske vlasti dodaju da će sankcije imati "prilično opipljive posledice" po Sjedinjene Američke Države.

Moskva je optužila Vašington da želi da kazni rusku vladu zbog njene odlučnosti u sprovođenju svoje državne politike.

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova se navodi: "Takve odluke Vašingtona mogu samo dodatno da pogoršaju američko-ruske odnose i stvore izuzetno nepovoljnu klimu u medjunarodnim odnosima, u kojima je saradnja izmedju naše dve zemlje često imala odlučujuću ulogu", preneo je Rojters.

"Stvarna šteta od uvodjenja tako destruktivnih i kratkovidih mera će biti prilično opipljiva za Vašington", navodi se u saopštenju.

Rusko ministarstvo je navelo kako se čini da Vašington "radi na jednom jedinom cilju, da se sa nama obračuna zbog naše nezavisne politike koja njima ne odgovara".

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je sinoć da se njegova zemlja pridružuje Evropskoj uniji u uvodjenju novih sankcija Rusiji.

"SAD uvode nove sankcije u ključnim sektorima ruske ekonomije - energetici, (industriji) naoružanja i finansijama", izjavio je on i naveo da će biti zaustavljen izvoz "specifičnih dobara i tehnologija ruskom energetskom sektoru".

Obama je precizirao da se "proširuju sankcije na još ruskih banaka i kompanija" iz oblasti odbrane. Vašington takodje suspenduje kredite i finansiranje ekonomskih razvojnih projekata u Rusiji, rekao je predsednik SAD.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

axxe

31.07.2014 09:41

Okani se Rusije više, daj sankcije židovima.

ODGOVORITE