Грмечка корида пред забраном!?

Упитно је одржавање 242. Грмечке кориде на Међеђем брду које је заказано за 3. август. МУП Унско-санског кантона није дао дозволу за одржавање скупа.

Босна и Херцеговина 31.07.2014 | 07:13
Грмечка корида пред забраном!?

У Удружењу “Грмечка корида-1772.” кажу да су на вријеме послали захтјев, али да већ шест година локалне власти у Санском Мосту на све могуће начине покушавају угасити од вијека дужу традицију. Не могу да
прихвате забрану кориде, а не искључују ни могућност протеста.

Организаторима “Грмечке кориде” још није стигло зелено свјетло за одржавање манифестације у недјељу, 3.августа. Кажу да су на вријеме упутили захтјев, али да локалне власти на све начине покушавају да онемогуће манифестацију.

Организатори тврде да су људи који планирају да дођу незадовољни и да најављују блокаду општине Сански Мост, као и ентитетских путева, уколико не буде дозвољено одржавање кориде.

Начелник Санског Моста, Мустафа Авдагић, каже да му је и самом криво због тога што не може бити одржана манифестација са таквом традицијом, али тврди да мора поштовати безбједносну процјену полицијских служби, у вези са пронађеним минско-експлозивним средствима.

У причу о кориди се укључио и Огњен Тадић, потпредсједник СДС-а, који сматра да би забрана била велика срамота.

БН ТВ