Искуства Србије значајна и за Републику Српску и БиХ

Предсједници Одбора Скупштине Републике Српске и Србије за европске интеграције Бранислав Бореновић
и Александар Сенић разговарали су у Београду о важности наставка пута ка Европској унији читавог региона и у том контексту посебно Босне и Херцеговине, односно Републике Српске.

Република Српска 30.07.2014 | 19:08
Искуства Србије значајна и за Републику Српску и БиХ

И управо ће због тога, током даљих контаката измедју Одбора, акценат бити усмерен ка коришћењу инструмената приступне помоћи и активностима које подразумјевају рад на хармонизацији прописа домаћих правних норми са законодавством Уније, објашњава Бранислав Бореновић.

Нагласио је и да су искуства Србије – која је, како каже лидер Западног Балкана по питању европских интеграција, за Сарајево и Бањалуку од изузетног значаја. Да помоћ у усклађивању прописа за законима који постоје у Унији из Одбора Скупштине Србије за европске интеграције неће изостати обећао је предсједник тог тијела Александар Сенић.

А најава заједничке сједнице Одбора за европске интеграције двије Скупштине потврдила је опредјељеност за даљом комуникацијом.

Сарађиваће се, каже Сенић, посебно у коришћењу приступних фондова ЕУ, која је за Западни Балкан издвојила 11 милијарди евра.

За нас су драгоцјене информације које ћемо добити од колега из Србије, посебно јер БиХ и Српска очекују да дођу у фазу у којој се на путу ка чланству у Европској унији Србија данас налази, прецизира Бореновић.

Председник Одбора Скупштине Српске за евроинтеграције, у Скупштини Србије, састао и са потпредседником Парламента Владимиром Маринковићем и председником Одбора за дијаспору и Србе у региону Јанком Веселиновићем.    
 
БН ТВ



Коментари / 0

Оставите коментар