Iskustva Srbije značajna i za Republiku Srpsku i BiH

Predsjednici Odbora Skupštine Republike Srpske i Srbije za evropske integracije Branislav Borenović
i Aleksandar Senić razgovarali su u Beogradu o važnosti nastavka puta ka Evropskoj uniji čitavog regiona i u tom kontekstu posebno Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske.

Republika Srpska 30.07.2014 | 19:08
Iskustva Srbije značajna i za Republiku Srpsku i BiH

I upravo će zbog toga, tokom daljih kontakata izmedju Odbora, akcenat biti usmeren ka korišćenju instrumenata pristupne pomoći i aktivnostima koje podrazumjevaju rad na harmonizaciji propisa domaćih pravnih normi sa zakonodavstvom Unije, objašnjava Branislav Borenović.

Naglasio je i da su iskustva Srbije – koja je, kako kaže lider Zapadnog Balkana po pitanju evropskih integracija, za Sarajevo i Banjaluku od izuzetnog značaja. Da pomoć u usklađivanju propisa za zakonima koji postoje u Uniji iz Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije neće izostati obećao je predsjednik tog tijela Aleksandar Senić.

A najava zajedničke sjednice Odbora za evropske integracije dvije Skupštine potvrdila je opredjeljenost za daljom komunikacijom.

Sarađivaće se, kaže Senić, posebno u korišćenju pristupnih fondova EU, koja je za Zapadni Balkan izdvojila 11 milijardi evra.

Za nas su dragocjene informacije koje ćemo dobiti od kolega iz Srbije, posebno jer BiH i Srpska očekuju da dođu u fazu u kojoj se na putu ka članstvu u Evropskoj uniji Srbija danas nalazi, precizira Borenović.

Predsednik Odbora Skupštine Srpske za evrointegracije, u Skupštini Srbije, sastao i sa potpredsednikom Parlamenta Vladimirom Marinkovićem i predsednikom Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Jankom Veselinovićem.    
 
BN TV



Komentari / 0

Ostavite komentar