Цвјета продаја скупих аута

Продаја нових аутомобила у Српској ове године је веома добра, а у ауто-кућама и салонима кажу да највише купаца имају за најскупље четвороточкаше.

Република Српска 30.07.2014 | 16:06
Цвјета продаја скупих аута

Тржиште аутомобила у Српској полако се опоравља послије дугогодишње стагнације изазване глобалном економском кризом.

У Ауто центру "Томић" у Бањалуци рекли су да су задовољни продајом аутомобила, која је на прошлогодишњем нивоу."Интересантно је да купци највише траже аутомобиле више класе, који коштају од 70.000 до 110.000 марака. У нашем центру највише се продају аутомобили марке БМW и то из серије '5' и 'X3'", истакли су у Ауто центру "Томић".

Слична ситуација је и у осталим ауто-кућама. У бањалучком "Ц-ауту" кажу да за продају аутомобила нема кризе."Продаја аутомобила иде доста добро. У вишој класи има купаца који узимају аутомобиле до 60.000 марака, а велики број је и оних који се одлучују да пазаре возила која коштају између 20.000 и 30.000 марака", рекли су у "Ц-ауту".

У ауто-кући "Јајчевић", чији су адут четвороточкаши из породице "Мерцедес", истичу да њихове муштерије највише траже најскупље аутомобиле."Лакше нам је да продамо оне скупље аутомобиле него оне са просјечном цијеном", казали су у овој ауто-кући.Најскупљи аутомобил који су ове године продали био је "мерцедес С класе", који кошта 210.000 марака.

Економски аналитичар Зоран Павловић каже да није чудно што боље иде продаја скупљих аутомобила, јер се купци који немају много новца одлучују за јефтиније половне аутомобиле."Интересовање за возила која су у цјеновној категорији до 20.000 марака обично је у паду, док са друге стране нове и скупље аутомобиле купују људи који имају новца", казао је Павловић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ваучери

30.07.2014 14:14

Још сад кад раја навали на аута за ваучере. И ко каже да је криза у овој земљи,каква црна криза воза се више аута него у Њемачкој,а овамо само кукњава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајста

30.07.2014 16:16

То је доказ да у овој земљи постоје еxтремно богати људи! Нису сви они криминалци, али се треба утврдити колико њих јест, а таквих је вецина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велицина

01.08.2014 18:27

Кад неко "постено" заради велике паре,одмах купује велики аутомобил да би показао своју велицину и постење.Цаст изузецима, ако их има.

ОДГОВОРИТЕ