Cvjeta prodaja skupih auta

Prodaja novih automobila u Srpskoj ove godine je veoma dobra, a u auto-kućama i salonima kažu da najviše kupaca imaju za najskuplje četvorotočkaše.

Republika Srpska 30.07.2014 | 16:06
Cvjeta prodaja skupih auta

Tržište automobila u Srpskoj polako se oporavlja poslije dugogodišnje stagnacije izazvane globalnom ekonomskom krizom.

U Auto centru "Tomić" u Banjaluci rekli su da su zadovoljni prodajom automobila, koja je na prošlogodišnjem nivou."Interesantno je da kupci najviše traže automobile više klase, koji koštaju od 70.000 do 110.000 maraka. U našem centru najviše se prodaju automobili marke BMW i to iz serije '5' i 'X3'", istakli su u Auto centru "Tomić".

Slična situacija je i u ostalim auto-kućama. U banjalučkom "C-autu" kažu da za prodaju automobila nema krize."Prodaja automobila ide dosta dobro. U višoj klasi ima kupaca koji uzimaju automobile do 60.000 maraka, a veliki broj je i onih koji se odlučuju da pazare vozila koja koštaju između 20.000 i 30.000 maraka", rekli su u "C-autu".

U auto-kući "Jajčević", čiji su adut četvorotočkaši iz porodice "Mercedes", ističu da njihove mušterije najviše traže najskuplje automobile."Lakše nam je da prodamo one skuplje automobile nego one sa prosječnom cijenom", kazali su u ovoj auto-kući.Najskuplji automobil koji su ove godine prodali bio je "mercedes S klase", koji košta 210.000 maraka.

Ekonomski analitičar Zoran Pavlović kaže da nije čudno što bolje ide prodaja skupljih automobila, jer se kupci koji nemaju mnogo novca odlučuju za jeftinije polovne automobile."Interesovanje za vozila koja su u cjenovnoj kategoriji do 20.000 maraka obično je u padu, dok sa druge strane nove i skuplje automobile kupuju ljudi koji imaju novca", kazao je Pavlović.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vaučeri

30.07.2014 14:14

Još sad kad raja navali na auta za vaučere. I ko kaže da je kriza u ovoj zemlji,kakva crna kriza voza se više auta nego u Njemačkoj,a ovamo samo kuknjava.

ODGOVORITE
Name

Majsta

30.07.2014 16:16

To je dokaz da u ovoj zemlji postoje extremno bogati ljudi! Nisu svi oni kriminalci, ali se treba utvrditi koliko njih jest, a takvih je vecina!

ODGOVORITE
Name

Velicina

01.08.2014 18:27

Kad neko "posteno" zaradi velike pare,odmah kupuje veliki automobil da bi pokazao svoju velicinu i postenje.Cast izuzecima, ako ih ima.

ODGOVORITE