Исповест Стивена Џерарда

Самог себе и остатак екипе Ливерпула, пред почетак нове сезоне енглеске Премијер лиге, охрабрио је капитен тима Стивен Џерард, подсјетивши да је завршетак прошле за њега био као из најгоре ноћне море.

Фудбал 30.07.2014 | 20:50
Исповест Стивена Џерарда

Редси су три кола прије краја сезоне у Премијерсхипу били на корак од титуле, да би поразом од Цхелсеаја на Енфилду од 0:2, у којем је баш Џерард почастио противника, титула отишла у руке Манчестер Ситија.

"Вјероватно говоримо о три најгора мјесеца у мом животу. Био сам сломљен у свлачионици након утакмице, као и недјељама и мјесецима након ње. Нисам бјежао од своје грешке, у кући имам телевизијске пријемнике, а читам и новине. Постоје и друштвени медији. Када се нешто тако догоди, требате бити мушкарац и спремно дочекати ударац у браду, прихватити оно што се догодило. То се не може промијенити", искрено је рекао Џерард и наставио:

"Нисам изгубио свог човјека у дуелу, нити сам скривио једанаестерац. Нисам погрешно додао лопту или направио грешку. Зато је то толико и сурово. Сваки становник свијета у једном се тренутку свог живота оклизнуо, неважно да ли се те догодило на степеницама, поду или гдје већ. Мени се догодило на травњаку у потпуно погрешном тренутку. Но, у 38 кола много се тога догађа за или против вас и то одлучује хоћете ли или не освојити првенство. Тај се тренутак догодио у одлучујућем часу и ја то морам прихватити. И хоћу".

Џерард је рекао да је имао подршку клупског менаџера Брендана Роџерса за наставак репрезентативне каријере, али је одлуку о повлачењу из енглеске репрезентације донио сам.

"Када сам с њим разговарао рекао ми је да је, желим ли и даље наступати за Енглеску, спреман скраћивати моје напоре у Ливерпулу. Тим је ријечима само учврстио моју одлуку, јер ја не желим да се моје утакмице за Ливерпул кроје. Желим бити доступан, свјеж и играти на највишем могућем нивоу за овај клуб још најмање једну сезону. И поново конкурисати за првака", закључио је Џерард.

Коментари / 0

Оставите коментар