Ispovest Stivena Džerarda

Samog sebe i ostatak ekipe Liverpula, pred početak nove sezone engleske Premijer lige, ohrabrio je kapiten tima Stiven Džerard, podsjetivši da je završetak prošle za njega bio kao iz najgore noćne more.

Fudbal 30.07.2014 | 20:50
Ispovest Stivena Džerarda

Redsi su tri kola prije kraja sezone u Premijershipu bili na korak od titule, da bi porazom od Chelseaja na Enfildu od 0:2, u kojem je baš Džerard počastio protivnika, titula otišla u ruke Mančester Sitija.

"Vjerovatno govorimo o tri najgora mjeseca u mom životu. Bio sam slomljen u svlačionici nakon utakmice, kao i nedjeljama i mjesecima nakon nje. Nisam bježao od svoje greške, u kući imam televizijske prijemnike, a čitam i novine. Postoje i društveni mediji. Kada se nešto tako dogodi, trebate biti muškarac i spremno dočekati udarac u bradu, prihvatiti ono što se dogodilo. To se ne može promijeniti", iskreno je rekao Džerard i nastavio:

"Nisam izgubio svog čovjeka u duelu, niti sam skrivio jedanaesterac. Nisam pogrešno dodao loptu ili napravio grešku. Zato je to toliko i surovo. Svaki stanovnik svijeta u jednom se trenutku svog života okliznuo, nevažno da li se te dogodilo na stepenicama, podu ili gdje već. Meni se dogodilo na travnjaku u potpuno pogrešnom trenutku. No, u 38 kola mnogo se toga događa za ili protiv vas i to odlučuje hoćete li ili ne osvojiti prvenstvo. Taj se trenutak dogodio u odlučujućem času i ja to moram prihvatiti. I hoću".

Džerard je rekao da je imao podršku klupskog menadžera Brendana Rodžersa za nastavak reprezentativne karijere, ali je odluku o povlačenju iz engleske reprezentacije donio sam.

"Kada sam s njim razgovarao rekao mi je da je, želim li i dalje nastupati za Englesku, spreman skraćivati moje napore u Liverpulu. Tim je riječima samo učvrstio moju odluku, jer ja ne želim da se moje utakmice za Liverpul kroje. Želim biti dostupan, svjež i igrati na najvišem mogućem nivou za ovaj klub još najmanje jednu sezonu. I ponovo konkurisati za prvaka", zaključio je Džerard.

Komentari / 0

Ostavite komentar