Асфалтирани путеви у Боговићима и Ћемановићима

На подручју општине Пале завршени су планирани радови на асфалтирању пута према насељу Боговићи, као и пута Ћемановићи - Црна Стијена, а очекује се и крај радова на реконструкцији моста у мјесту Рогоушићи.

Република Српска 30.07.2014 | 15:06
Асфалтирани путеви у Боговићима и Ћемановићима

Мјештани мјесне заједнице Ћемановићи у општини Пале дочекали су асфалт у свом селу. Асфалтирање  је давно започето, али је дионица од километар и двије стотине метара тек сада завршена. Задовољни мјештани кажу да ће им овај пут помоћи у сваком смислу.

За асфалтирање пута у селу Ћемановићи издвојено је 110 000 конвертибилних марака, од чега је општина Пале обезбиједила 50 000, а Савјет министара 60 000, док је за дионицу према Боговићима издвојено 50 000 конвертибилних марака. Из општине поручују да се слични пројекти настављају.

"Ово је почетак реализације програма инвестиција за ову годину у овој локалној заједници. Завршава се тендерска процедура за студентске домове, креће се са тендерском процедуром за одабир извођача када је у питању паркинг код Филозофског факултета, а око 20. августа ћемо потписати уговор са извођачем радова када је у питању наставак изградње шеталишта и Студентског трга", истиче начелник општине Пале Миодраг Ковачевић.

Поред асфалтираних путева, обезбјеђена су средства и за реконструкцију моста у Рогоушићима, који је срушен током поплава. Издвојено је 50 000 конвертибилних марака, а завршетак радова очекује се за седам дана.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар