Каспарова издали бошњачки пријатељи из Сарајева

Шаховски велемајстор Гари Каспаров, који жели да постане нови предсједник Свјетске шаховске Федерације, оптужио је Шаховски савез БиХ да га је преварио дајући свој глас Киршану Иљумжинову, садашњем предсједнику ФИДЕ.

Босна и Херцеговина 30.07.2014 | 14:51
Каспарова издали бошњачки пријатељи из Сарајева

Каспаров је посебно огорчен на, како каже, муслиманске чланове Шаховског савеза БиХ, и подсјећа да је током рата играо симултанску у Сарајеву и подржавао тадашњу власт.

Каспаров признаје да је увијек исказивао симпатије према БиХ, и иронично напомиње да је успио да уједини Србе, Хрвате и Бошњаке у, како тврди, завјери да спријече његову кандидатуру. Он чак тврди да је подршка његовом противкандидату резултат лобирања Амбасаде Русије у Сарајеву и тврди да је "у свему улогу одиграло и подмићивање".

Каспаров наводи да му је јасно да су српски чланови руководства Шаховског савеза БиХ били против његове кандидатуре, јер му не могу опростити чињеницу да је током рата подржавао тадашњу БиХ. Навео је и да су му неки од садашњих истакнутих чланова руководства Шаховског савеза БиХ обећали да ће га свесрдно подржати ако икада буде кандидат за предсједника фИДЕ - преносе портали. Каспаров сматра да су одговорни, прије свега, Сеад Демировић, Нусрет Чаушевић и Кемал Османовић, "три најугледнија члана муслиманске шаховске заједнице који су уз то били и организатори његове симултанке 1994. године у Сарајеву".

Некадашњи свјетски шаховски шампион Гари Каспаров покушао је претходно да се избори за политички положај у Русији и руској опзицији, али није имао значајнијег успјеха. Током распада СФРЈ подржавао је сепаратистичке тежње Хрватске и сарајевске владе.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxл

30.07.2014 12:56

Хехеххехее,лоповска посла...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

30.07.2014 14:01

Такав велемајстор у шаху,а лимитиран у образовању и зивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фејзо

20.12.2014 02:17

Која брука за Босну и Херцеговину да бог да Сеаду Демировицу и другим Босњацима из савеза пресјеле те паре !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЛАДО СТОЈАНОВИЦ

12.01.2015 15:32

Гари Каспаров лазе нема Совјетског савеза. У САХУ ЈЕ САХОВСКА УНИЈА ТРИ САВЕЗА и кад ми из РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НЕ ГЛАСАМО НЕ МОЗЕ ПРОЦИ ОДЛУКА А ОВИ ИЗ САРАЈВА СТО СУ ТЕ ЛАГАЛИ И УЗЕЛИ ЛОВУ ТУЗИ

ОДГОВОРИТЕ