Сваким даном све више тонемо у провалију

Готово 20 одсто становништва у БиХ налази се у стању социјалне потребе, односно  живи на граници сиромаштва или испод те границе са дневним примањима од  само три марке. 

Република Српска 30.07.2014 | 14:36
Сваким даном све више тонемо у провалију

За рјешавање проблема социјално угрожених издваја се четири одсто бруто друштвеног производа, што износи око милијарду марака. Проблем је што тај новац не стиже до свих социјално угрожених, тврди посланик ПДП у Народној скупштини Републике Српске Слободан Поповић.

Данас је горе него јуче, а сутра ће бити горе него данас, и тако ће бити све док је овај режим на власти, тврди Поповић илуструјући то чињеницом да се више од 20 одсто становништва БиХ и Република Српска налази  на граници  сиромаштва, која према свјетским статистикама износи  дневно два долара по  становнику .

То значи да су само три марке свакодневни прилив новца у џеп обичног грађанина, каже Поповић. БиХ издваја четири одсто бруто друштвеног производа за социјалне потребе, што, како је у ПДП израчунато, износи милијарду марака.

Само је питање расподјеле тог новца. Актуелном министру рада и борачко инвалидске заштите Петру Ђокићу није јасна ПДП рачуница.

Ту нема никаквих тајни, тачно се зна колико се за које право издваја из буџета, каже Ђокић.

Поповић  тврди да за овакво стање у РС највећу одговорност сноси актуелна власт која приликом подјеле власти није водила рачуна да ли је постављени кадар адекватано образован,  искусан и да ли зна радити посао за који је ангажован и наглашава да ПДП након октобарских избора неће слиједити такву политику.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ненад

23.08.2014 20:23

СНСД нас је својом политиком довео до пропасти а јадни народ до сиромаства

ОДГОВОРИТЕ