Svakim danom sve više tonemo u provaliju

Gotovo 20 odsto stanovništva u BiH nalazi se u stanju socijalne potrebe, odnosno  živi na granici siromaštva ili ispod te granice sa dnevnim primanjima od  samo tri marke. 

Republika Srpska 30.07.2014 | 14:36
Svakim danom sve više tonemo u provaliju

Za rješavanje problema socijalno ugroženih izdvaja se četiri odsto bruto društvenog proizvoda, što iznosi oko milijardu maraka. Problem je što taj novac ne stiže do svih socijalno ugroženih, tvrdi poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slobodan Popović.

Danas je gore nego juče, a sutra će biti gore nego danas, i tako će biti sve dok je ovaj režim na vlasti, tvrdi Popović ilustrujući to činjenicom da se više od 20 odsto stanovništva BiH i Republika Srpska nalazi  na granici  siromaštva, koja prema svjetskim statistikama iznosi  dnevno dva dolara po  stanovniku .

To znači da su samo tri marke svakodnevni priliv novca u džep običnog građanina, kaže Popović. BiH izdvaja četiri odsto bruto društvenog proizvoda za socijalne potrebe, što, kako je u PDP izračunato, iznosi milijardu maraka.

Samo je pitanje raspodjele tog novca. Aktuelnom ministru rada i boračko invalidske zaštite Petru Đokiću nije jasna PDP računica.

Tu nema nikakvih tajni, tačno se zna koliko se za koje pravo izdvaja iz budžeta, kaže Đokić.

Popović  tvrdi da za ovakvo stanje u RS najveću odgovornost snosi aktuelna vlast koja prilikom podjele vlasti nije vodila računa da li je postavljeni kadar adekvatano obrazovan,  iskusan i da li zna raditi posao za koji je angažovan i naglašava da PDP nakon oktobarskih izbora neće slijediti takvu politiku.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nenad

23.08.2014 18:23

SNSD nas je svojom politikom doveo do propasti a jadni narod do siromastva

ODGOVORITE