СРС РС: Хитно опозвати Шкрбића

Српска радикална странка Републике Српске позвала је данас Предсједништво БиХ да одмах опозове бх амбасадора у Србији Ранка Шкрбића.

Република Српска 30.07.2014 | 21:50
СРС РС: Хитно опозвати Шкрбића

“Стотинама милиона марака тешке оптужбе које су ових дана из Србије адресиране на одлазећи режим Милорада Додика  и његове служинчади, као и срамна одлука о укидању Клиничког центра Бањалука, црни су печати с којима највеће штеточине које је овај народ запамтио одлазе са власти остављајући иза себе посљедице чију ће висину тек утврђивати институције правне државе “, наводи се у саопштењу СРС.

Та странка даље наводи да је уочљиво то да је количина пљачке и причињене штете овдје као по правилу сразмјерна томе колико је штеточина блиска одлазећем предсједнику Републике Српске и још увијек актуелном предсједнику СНСД-а Милораду Додику. 

Зато и не чуди што при самом врху пирамиде, оних који су ојадили овај народ, прве позиције заузимају предсједникови кумови и блиски пријатељи попут Миле Радишића и Будимира Станковића или посебно блиског му кума Ранка Шкрбића, бившег министра - гробара здравства у Републици Српској и, на срамоту ове земље, амбасадора БиХ у Београду.

“Сматрамо недопустивим то што Предсједништво Босне и Херцеговине још није донијело одлуку о опозиву амбасадора Шкрбића из Београда након што је Тужилаштво Србије против њега покренуло истрагу због малверзација тешких преко двадесет милиона марака, а које се односе на измирење дуга Републике Српске здравственом систему те државе.

Инсистирање на останку амбасадора Шкрбића у земљи која га сумњичи за проневјеру, осим што је у дипломатској пракси недопустиво, могло би негативно утицати и на односе двије земље”, наводи се у саопштењу.

СРС РС смтара да је Шкрбић  најодговорнији за уништење здравственог система у Републици Српској којем је укидањем Клиничког центра Бањалука, ових дана режим Милорада Додика задао смртоносни ударац.

Чињенице о малверзцијама, чије посљедице тек осјећамо, иду у прилог сумњама да је Шкрбић и упућен у диполоматску службу како би избјегао суочавање са лицем правде.

“Међутим, вођен крилатицом да криминал не познаје границе, предсједников кум је пружио своје  прсте и на ону страну Дрине, гдје се сада суочава са озбиљном истрагом својих нечасних радњи.Тек сада је, нажалост, ваљда свима јасно на шта је Милорад Додик мислио када нам је свих ових година причао о јаким везама са мајком Србијом  – он и његова мафијашка хунта,  заиста су добро увезали своје прљаве послове са обје стране Дрине.

На њихову жалост, нема сумња ни да рука правде неће имати границе и да мач правде неће избјећи ни бос ни кумови”, закључује се у саопштењу Српске радикалне странке Републике Српске.

САОПШТЕЊЕ СРС

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Пао с крушке!

30.07.2014 11:44

Све је истина ...али је и мафија у БиХ увезана. ! Шкрбић заслужује вјешала а не затвор ! А И кумови му !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

30.07.2014 12:07

Да на власти и у судовима, тузиластвима, полицији, инспекторатима нису исти криминалци као и овај Скрбиц одавно би он гулио дозивотну а сва имовина коју је опљацко била би врацена Српској а овако МАУНА драги мој народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

30.07.2014 12:11

Смијесно. Највеца опозициона станка, која има 100x висе утицаја него радикали, не трази опозив Скрбица, а они тразе. Све је то иста прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

30.07.2014 12:39

Драги градјани БиХ, нећемо имати затворског простора у БиХ, колико је криминалаца. Кад се ослободимо криминалаца, имаће3мо доста слободних радних мјеста, да запослимо ову омладину нашу, али без партијских књизица. Омладино памет у главу, гласајте за промјене, бице радних мјеста, само да криминалце приведемо правди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

30.07.2014 14:11

Сад смо много паметнији кад су се радикали јавили. Само нам јос ви требате поново са својим мозгом. Вас јос неко зарезује, па несто тразите, анализирате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

30.07.2014 14:11

У предсједништву БиХ сједе исти криминалци као и овај за којег се тражи опозив. И увезани су и са овим зликовцем, и са властодржцима на ентитетском нивоу. Биће сви ухапшени након промјене власти у октобру а неки и прије избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободна-Српска

30.07.2014 14:26

Радикали Миланка Михајлице су најпоштенија опозициона странка у Републици Српској, једина странка која никада није правила компромисе са криминалцима. А овога бандита у затвор него шта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган каталина

30.07.2014 14:40

Г..но од човека, ал доће крај њему и СНСД-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

30.07.2014 15:09

Ево да се кладимо да ни један неце ни на судјење а камо ли у затвор ко то код нас иде у затвор ко има лову!? Па није нико ни од прослих исто ПОСТЕНИХ него ево их опет и тако у круг... моје бене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

30.07.2014 15:21

Скрбиц је сам покрао колико све Владе до 2006. Кумови (Миле велики, Миле мали, Будо, Скрбиц) су рак рана Републике Српске. Поздрав за СРС РС, странку која једина није окаљала име радикала. Они рестлови од странке као сто су Мирко, Сантиц, Дјурдјевиц су се приклонили владајуцој секти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Та Око соколово

30.07.2014 16:21

Постављање и смјена амнасадора је у искључивој надлежности Предсједништва,предпостављам да би против смјене био Радмановић. Дај нам неки примјер или доказ да су сва тројица лопови,најпоштенији је Комшић,најпоштенији,други је пар рукава што га ти не подносиш. За Бакира се свашта прича али нигдје доказа,о Радмановићу немам појма,знам да је Додиков човјек од повјерења . Комшић је један од најпоштенијих политичара у БиХ,његова имовина је у односу на остале веома мала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрша

30.07.2014 17:02

И криминалцима у БиХ доћи ће крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

опет зорић

30.07.2014 18:33

ово говедо НИКАД ова власт неће опозвати. То може само нова послије октобра, али треба опрезан, стара је он лопина врло лако може побјећи на неко егзотично острво. За сваки случај требало би већ сада пашче ланцем везати. Браћо радикали, само храбро,јачи смо и бољи од ових љигаваца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

30.07.2014 19:11

оно што треба цијенити код радикала је чињеница да сви имају исто мишљење о свему и да се сви међусобно познају

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

30.07.2014 19:35

има она народна .. ниси требао да се сагнес и узмес врецу пара , боље да си је просао ... врло брзо це зелети да ради у киоску и продаје к...оне .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

30.07.2014 19:37

НЕМА ПОТРЕБЕ ОПОЗИВАТИ ОВОГ ЧОВЈЕКА СА ФУНКЦИЈЕ АМБАСАДОРА БИХ, КАДА ЦЕ МИЛЕ ИОНАКО ПРИЈЕ ИЗБОРА УКИНУТИ ТУ НАКАЗНУ ТВОРЕВИНУ... ПА ОНДА НИ ШКРБИЋ НЕЋЕ БИТИ АМБАСАДОР... ЗНА МИЛЕ ШТА РАДИ, ГДЈЕ ГОД ШКРБИЋ РАДИ НАСТАЈЕ БАНКРОТ И ПОТОП... ХА,ХА,ХА, ШОЈИЋ ЈЕ ЗА ЊИХ МАЛА МАЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

30.07.2014 23:40

а ста је ово ``СРС``?Да није смјесно било би залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наташа БЛ

31.07.2014 00:19

Неће нама бити проблем недостатак мјеста у затворима, затворићемо их било гдје, само ће бити проблем ако побјегну из земље овако као Шкрбић. Никад ми њих више видјети нећемо. Обезбједили су се они, купили виле у разним земљама, па ви њих нађите. Надам се само да ће те обећане промјене стварно доћи у октобру, а доћи ће, само ако ове скинемо са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тута бугарун

31.07.2014 02:51

Ако овог криминалца не стити политика одмах га опозвати и Сипа да га сацека на граници и правац суд БиХ притвор.Унистили су народ и српску изнијели паре направили хаос морају да одговарају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови Град

31.07.2014 06:59

Погледајте вилу Миленка Михајлице код Новог Града, није он баш нека поштењачина. Кућа је као касарна слична оној министру Зељку Ковачевићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуле

31.07.2014 07:53

Додик штампа гласачке листиће. Злаја их попуњава, а Човић овјерава, зато се не надајте изборима, то се решава на улици са њима, другачије не може, поз...

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

31.07.2014 19:13

Не разумем да наса полиција у БиХ и тузиластва сједе скрестених руку а оволике афере су јавне и да поред тога тузиластво друге дрзаве истразује криминал у насој дрзави и насег дрзављанина ово је за РИПЛИЈА.

ОДГОВОРИТЕ