SRS RS: Hitno opozvati Škrbića

Srpska radikalna stranka Republike Srpske pozvala je danas Predsjedništvo BiH da odmah opozove bh ambasadora u Srbiji Ranka Škrbića.

Republika Srpska 30.07.2014 | 21:50
SRS RS: Hitno opozvati Škrbića

“Stotinama miliona maraka teške optužbe koje su ovih dana iz Srbije adresirane na odlazeći režim Milorada Dodika  i njegove služinčadi, kao i sramna odluka o ukidanju Kliničkog centra Banjaluka, crni su pečati s kojima najveće štetočine koje je ovaj narod zapamtio odlaze sa vlasti ostavljajući iza sebe posljedice čiju će visinu tek utvrđivati institucije pravne države “, navodi se u saopštenju SRS.

Ta stranka dalje navodi da je uočljivo to da je količina pljačke i pričinjene štete ovdje kao po pravilu srazmjerna tome koliko je štetočina bliska odlazećem predsjedniku Republike Srpske i još uvijek aktuelnom predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku. 

Zato i ne čudi što pri samom vrhu piramide, onih koji su ojadili ovaj narod, prve pozicije zauzimaju predsjednikovi kumovi i bliski prijatelji poput Mile Radišića i Budimira Stankovića ili posebno bliskog mu kuma Ranka Škrbića, bivšeg ministra - grobara zdravstva u Republici Srpskoj i, na sramotu ove zemlje, ambasadora BiH u Beogradu.

“Smatramo nedopustivim to što Predsjedništvo Bosne i Hercegovine još nije donijelo odluku o opozivu ambasadora Škrbića iz Beograda nakon što je Tužilaštvo Srbije protiv njega pokrenulo istragu zbog malverzacija teških preko dvadeset miliona maraka, a koje se odnose na izmirenje duga Republike Srpske zdravstvenom sistemu te države.

Insistiranje na ostanku ambasadora Škrbića u zemlji koja ga sumnjiči za pronevjeru, osim što je u diplomatskoj praksi nedopustivo, moglo bi negativno uticati i na odnose dvije zemlje”, navodi se u saopštenju.

SRS RS smtara da je Škrbić  najodgovorniji za uništenje zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj kojem je ukidanjem Kliničkog centra Banjaluka, ovih dana režim Milorada Dodika zadao smrtonosni udarac.

Činjenice o malverzcijama, čije posljedice tek osjećamo, idu u prilog sumnjama da je Škrbić i upućen u dipolomatsku službu kako bi izbjegao suočavanje sa licem pravde.

“Međutim, vođen krilaticom da kriminal ne poznaje granice, predsjednikov kum je pružio svoje  prste i na onu stranu Drine, gdje se sada suočava sa ozbiljnom istragom svojih nečasnih radnji.Tek sada je, nažalost, valjda svima jasno na šta je Milorad Dodik mislio kada nam je svih ovih godina pričao o jakim vezama sa majkom Srbijom  – on i njegova mafijaška hunta,  zaista su dobro uvezali svoje prljave poslove sa obje strane Drine.

Na njihovu žalost, nema sumnja ni da ruka pravde neće imati granice i da mač pravde neće izbjeći ni bos ni kumovi”, zaključuje se u saopštenju Srpske radikalne stranke Republike Srpske.

SAOPŠTENJE SRS

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Pao s kruške!

30.07.2014 11:44

Sve je istina ...ali je i mafija u BiH uvezana. ! Škrbić zaslužuje vješala a ne zatvor ! A I kumovi mu !

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

30.07.2014 12:07

Da na vlasti i u sudovima, tuzilastvima, policiji, inspektoratima nisu isti kriminalci kao i ovaj Skrbic odavno bi on gulio dozivotnu a sva imovina koju je opljacko bila bi vracena Srpskoj a ovako MAUNA dragi moj narode

ODGOVORITE
Name

Igor

30.07.2014 12:11

Smijesno. Najveca opoziciona stanka, koja ima 100x vise uticaja nego radikali, ne trazi opoziv Skrbica, a oni traze. Sve je to ista prica.

ODGOVORITE
Name

Mila

30.07.2014 12:39

Dragi gradjani BiH, nećemo imati zatvorskog prostora u BiH, koliko je kriminalaca. Kad se oslobodimo kriminalaca, imaće3mo dosta slobodnih radnih mjesta, da zaposlimo ovu omladinu našu, ali bez partijskih knjizica. Omladino pamet u glavu, glasajte za promjene, bice radnih mjesta, samo da kriminalce privedemo pravdi.

ODGOVORITE
Name

Aco

30.07.2014 14:11

Sad smo mnogo pametniji kad su se radikali javili. Samo nam jos vi trebate ponovo sa svojim mozgom. Vas jos neko zarezuje, pa nesto trazite, analizirate...

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

30.07.2014 14:11

U predsjedništvu BiH sjede isti kriminalci kao i ovaj za kojeg se traži opoziv. I uvezani su i sa ovim zlikovcem, i sa vlastodržcima na entitetskom nivou. Biće svi uhapšeni nakon promjene vlasti u oktobru a neki i prije izbora.

ODGOVORITE
Name

Slobodna-Srpska

30.07.2014 14:26

Radikali Milanka Mihajlice su najpoštenija opoziciona stranka u Republici Srpskoj, jedina stranka koja nikada nije pravila kompromise sa kriminalcima. A ovoga bandita u zatvor nego šta!

ODGOVORITE
Name

dragan katalina

30.07.2014 14:40

G..no od čoveka, al doće kraj njemu i SNSD-u.

ODGOVORITE
Name

Jovan

30.07.2014 15:09

Evo da se kladimo da ni jedan nece ni na sudjenje a kamo li u zatvor ko to kod nas ide u zatvor ko ima lovu!? Pa nije niko ni od proslih isto POSTENIH nego evo ih opet i tako u krug... moje bene.

ODGOVORITE
Name

Stojan

30.07.2014 15:21

Skrbic je sam pokrao koliko sve Vlade do 2006. Kumovi (Mile veliki, Mile mali, Budo, Skrbic) su rak rana Republike Srpske. Pozdrav za SRS RS, stranku koja jedina nije okaljala ime radikala. Oni restlovi od stranke kao sto su Mirko, Santic, Djurdjevic su se priklonili vladajucoj sekti.

ODGOVORITE
Name

Ta Oko sokolovo

30.07.2014 16:21

Postavljanje i smjena amnasadora je u isključivoj nadležnosti Predsjedništva,predpostavljam da bi protiv smjene bio Radmanović. Daj nam neki primjer ili dokaz da su sva trojica lopovi,najpošteniji je Komšić,najpošteniji,drugi je par rukava što ga ti ne podnosiš. Za Bakira se svašta priča ali nigdje dokaza,o Radmanoviću nemam pojma,znam da je Dodikov čovjek od povjerenja . Komšić je jedan od najpoštenijih političara u BiH,njegova imovina je u odnosu na ostale veoma mala.

ODGOVORITE
Name

Mrša

30.07.2014 17:02

I kriminalcima u BiH doći će kraj

ODGOVORITE
Name

опет зорић

30.07.2014 18:33

ово говедо НИКАД ова власт неће опозвати. То може само нова послије октобра, али треба опрезан, стара је он лопина врло лако може побјећи на неко егзотично острво. За сваки случај требало би већ сада пашче ланцем везати. Браћо радикали, само храбро,јачи смо и бољи од ових љигаваца.

ODGOVORITE
Name

una

30.07.2014 19:11

ono što treba cijeniti kod radikala je činjenica da svi imaju isto mišljenje o svemu i da se svi međusobno poznaju

ODGOVORITE
Name

banjaluka 1

30.07.2014 19:35

ima ona narodna .. nisi trebao da se sagnes i uzmes vrecu para , bolje da si je prosao ... vrlo brzo ce zeleti da radi u kiosku i prodaje k...one .

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

30.07.2014 19:37

NEMA POTREBE OPOZIVATI OVOG ČOVJEKA SA FUNKCIJE AMBASADORA BIH, KADA CE MILE IONAKO PRIJE IZBORA UKINUTI TU NAKAZNU TVOREVINU... PA ONDA NI ŠKRBIĆ NEĆE BITI AMBASADOR... ZNA MILE ŠTA RADI, GDJE GOD ŠKRBIĆ RADI NASTAJE BANKROT I POTOP... HA,HA,HA, ŠOJIĆ JE ZA NJIH MALA MACA

ODGOVORITE
Name

Marko

30.07.2014 23:40

a sta je ovo ``SRS``?Da nije smjesno bilo bi zalosno.

ODGOVORITE
Name

Nataša BL

31.07.2014 00:19

Neće nama biti problem nedostatak mjesta u zatvorima, zatvorićemo ih bilo gdje, samo će biti problem ako pobjegnu iz zemlje ovako kao Škrbić. Nikad mi njih više vidjeti nećemo. Obezbjedili su se oni, kupili vile u raznim zemljama, pa vi njih nađite. Nadam se samo da će te obećane promjene stvarno doći u oktobru, a doći će, samo ako ove skinemo sa vlasti.

ODGOVORITE
Name

tuta bugarun

31.07.2014 02:51

Ako ovog kriminalca ne stiti politika odmah ga opozvati i Sipa da ga saceka na granici i pravac sud BiH pritvor.Unistili su narod i srpsku iznijeli pare napravili haos moraju da odgovaraju.

ODGOVORITE
Name

Novi Grad

31.07.2014 06:59

Pogledajte vilu Milenka Mihajlice kod Novog Grada, nije on baš neka poštenjačina. Kuća je kao kasarna slična onoj ministru Zeljku Kovačeviću.

ODGOVORITE
Name

hule

31.07.2014 07:53

Dodik štampa glasačke listiće. Zlaja ih popunjava, a Čović ovjerava, zato se ne nadajte izborima, to se rešava na ulici sa njima, drugačije ne može, poz...

ODGOVORITE
Name

savo

31.07.2014 19:13

Ne razumem da nasa policija u BiH i tuzilastva sjede skrestenih ruku a ovolike afere su javne i da pored toga tuzilastvo druge drzave istrazuje kriminal u nasoj drzavi i naseg drzavljanina ovo je za RIPLIJA.

ODGOVORITE