Поново демонстрације у Тузли

Повицима “Лопови”, “Бандо”, “Јесте ли гладни”... неколико стотина радника из Тузле, Сребреника, Живиница, Бановића и Грачанице почело је јутрос у 9 сати нове протесте испред Кантоналног суда и Кантоналног тужилаштва ТК.

Босна и Херцеговина 30.07.2014 | 10:31
Поново демонстрације у Тузли

Представници Синдиката Солидарности до поднева очекују још већи број незадовољних грађана и обесправљених радника, а данашњи протести окончат ће се 5 до 12 на Тргу слободе.

“Наш први захтјев је амнестија за све учеснике фебруарских уличних протеста. Многи момци, али и радници су протеклих мјесеци привођени у полицијске станице. Томе се мора стати у крај. Остали захтјеви су мање-више јасни. Радници траже да правосудни органи раде свој посао, односно да процесуирају криминал и да реализују правоснажно донесене пресуде”, каже Сакиб Копић, један од оснивача Синдиката Солидарности.

Радници ће послије мирних протеста испред зграда правосудних институција прошетати до Скупштине ТК, а потом и до Трга слободе.

Радница Графопака из Грачанице изјавила је како Грачаница није чаршија од посла, већ је, како је рекла чаршија тајкуна, диктатора и просјака. Радници Хотела Тузла траже поништење приватизације, увезивање радног стажа, исплату 13 плата. Такођер, и радници Гредеља из Добошнице упозоравају на криминал почињен у овој фирми.

Протестима се придружило и неколико грађана који су имали или имају приватних проблема из области здравствене заштите или неријешених имовинско-правних односа. Међу њима било је и неколико универзитетских професора те чланови невладине организације "Сребреник је наш".

Извор: Клиx.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Денис

30.07.2014 08:42

Нама хитно треба гос.Вуциц

ОДГОВОРИТЕ
Name

лол

30.07.2014 09:20

@денис треба и Хрватима Никола Тесла, али и они су као и ви побили и протјрали све Србе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис

30.07.2014 09:31

Пустимо то висе Срби, Муслимани Хрвати људи да ли смо нормални, ми смо гладни. Боримо се за постовање закона, Ми се само боримо ко је које вјере а они пуне своје рацуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лол

30.07.2014 10:16

е па не мозе, има да сносите посљедице одлука које сте доносили, и да вам буде наук за убудуце...побијес и протјерас Србе и онда казес, ајд да се правимо будале да то никада није било...мозе, али мало сутра...

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

30.07.2014 20:52

Паметан си лол...Право нацитан и сваста знас... ;-) ;-) Треба те за предсједника изабрати...

ОДГОВОРИТЕ