Одбрана затражила привремено пуштање Пандуревића

Одбрана Винка Пандуревића данас је поднијела обновљени захтјев Жалбеном вијећу Хашког трибунала да Пандуревића привремено пусти на слободу до истека жалбене фазе суђења.

Република Српска 29.07.2014 | 19:46
Одбрана затражила привремено пуштање Пандуревића

Одбрана тврди да постоје посебне околности за одобравање привремене слободе, јер је у марту ове године Жалбено вијеће навело да је Пандуревић одслужио приближно двије трећине казне, те да је могао поднијети захтјев за привремено пуштање на слободу да није било жалбе.

У поднеску се дају гаранције да ће се Пандуревић вратити у Трибунал када одреди Жалбено вијеће и да неће представљати пријетњу ниједној жртви, свједоку или неком другом лицу.

Одбрана је 9. децембра 2013. уложила захтјев за привремено пуштање на слободу Пандуревића, а Жалбено вијеће одбило га је 14. марта. Пошто је од закључења жалбеног поступка прошло осам мјесеци, захтјев је поново достављен Трибуналу.

Као основ за поновљени захтјев, Пандуревићева одбрана наводи чињеницу да је оптужени већ одслужио 70 одсто казне те да још није познато када ће Жалбено вијеће донијети пресуду.

У овом случају до сада су одржане двије статусне конференције, прва 3. априла 2014. када је предсједавајући судија изјавио да није познато када ће бити донесена пресуда, а друга 22. јула када није наведено када ће случај бити ријешен.

Процес против Пандуревића улази у девету годину. Због комплексности и обима случаја, жалбени поступак траје четири године.

За све то вријеме, наводи одбрана, Пандуревић је увијек поштовао услове под којима је раније привремено пуштан на слободу и узорно се понашао као притвореник.


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

1389

29.07.2014 20:37

Добро нам досао ГЕНЕРАЛЕ ВИНКО ПАНДУРЕВИЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

29.07.2014 22:18

Смрт фасизму !

ОДГОВОРИТЕ