Бијељина: Нови круг борбе против комараца

У борби против комараца након великих мајских поплава у Републици Српској, у Бијељини је у току корективно уништавање одраслих јединки које се обавља запрашивањем са земље, рекао је Срни стручњак предузећа "Еко заштита" Мирко Драганић.

Република Српска 29.07.2014 | 16:55
Бијељина: Нови круг борбе против комараца

Према његовој оцјени, бројност комараца на овом подручју је на прихватљивом свјетском нивоу, али се због опасности од ширења зараза које комарци преносе обавља и њихово корективно уништавање у свим
општинама које су биле поплављене у мају.

Он истиче да је стање у Бијељини боље је него у осталим општинама, јер се на овом подручју већ три године уназад обавља најефикаснији метод ларвицидног сузбијања комараца.

Драганић каже да ће запрашивање комараца бити поновљено на цијелој територији града у наредних седам дана, уколико то дозволе временски услови.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

село

29.07.2014 17:09

Мени ова изјава дјелује као да дотицни господин даје изјаву из строгог центра града ја бих га замолио да мало просета у село у вецерњим сатима и јутармјим па тек тада да конацну оцијену

ОДГОВОРИТЕ
Name

Визант

29.07.2014 18:45

Пре три дана били у Бања Луци,,,ни трага од комараца,ама бас нигде ни једног.Сви безбризно седе на балконима и у двористима,спавају са отвореним прозорима,,,ма ста дотицни господин прица???Зар стварно мисли да људи одавде не виде даље од свог прозора?Срамота!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЉА

29.07.2014 18:57

Господин је вјероватно на 10 спрату па му је број прихватљив, а вец сам рекао сад це мразеви. Само јос мало да се стрпимо...... Барабе једне у просјеку, вјероватно пореди са АМАЗОНОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слабо

29.07.2014 20:09

у насељу Интергај такодје има много комараца у вецерњим сатима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

центар

30.07.2014 09:14

И у центру града на веце не мозес сједити на балкону,о цему се то прица

ОДГОВОРИТЕ