Bijeljina: Novi krug borbe protiv komaraca

U borbi protiv komaraca nakon velikih majskih poplava u Republici Srpskoj, u Bijeljini je u toku korektivno uništavanje odraslih jedinki koje se obavlja zaprašivanjem sa zemlje, rekao je Srni stručnjak preduzeća "Eko zaštita" Mirko Draganić.

Republika Srpska 29.07.2014 | 16:55
Bijeljina: Novi krug borbe protiv komaraca

Prema njegovoj ocjeni, brojnost komaraca na ovom području je na prihvatljivom svjetskom nivou, ali se zbog opasnosti od širenja zaraza koje komarci prenose obavlja i njihovo korektivno uništavanje u svim
opštinama koje su bile poplavljene u maju.

On ističe da je stanje u Bijeljini bolje je nego u ostalim opštinama, jer se na ovom području već tri godine unazad obavlja najefikasniji metod larvicidnog suzbijanja komaraca.

Draganić kaže da će zaprašivanje komaraca biti ponovljeno na cijeloj teritoriji grada u narednih sedam dana, ukoliko to dozvole vremenski uslovi.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

selo

29.07.2014 17:09

Meni ova izjava djeluje kao da doticni gospodin daje izjavu iz strogog centra grada ja bih ga zamolio da malo proseta u selo u vecernjim satima i jutarmjim pa tek tada da konacnu ocijenu

ODGOVORITE
Name

Vizant

29.07.2014 18:45

Pre tri dana bili u Banja Luci,,,ni traga od komaraca,ama bas nigde ni jednog.Svi bezbrizno sede na balkonima i u dvoristima,spavaju sa otvorenim prozorima,,,ma sta doticni gospodin prica???Zar stvarno misli da ljudi odavde ne vide dalje od svog prozora?Sramota!!!

ODGOVORITE
Name

VELJA

29.07.2014 18:57

Gospodin je vjerovatno na 10 spratu pa mu je broj prihvatljiv, a vec sam rekao sad ce mrazevi. Samo jos malo da se strpimo...... Barabe jedne u prosjeku, vjerovatno poredi sa AMAZONOM.

ODGOVORITE
Name

slabo

29.07.2014 20:09

u naselju Intergaj takodje ima mnogo komaraca u vecernjim satima.

ODGOVORITE
Name

centar

30.07.2014 09:14

I u centru grada na vece ne mozes sjediti na balkonu,o cemu se to prica

ODGOVORITE