Бањалука: Повећан буџет за 1%

Скупштина града Бањалука усвојила је данас ребаланс буџета за ову годину у износу 131.690.000 КМ, што представља повећање за 1% у односу на првобитни буџет.

Република Српска 29.07.2014 | 19:59
Бањалука: Повећан буџет за 1%

У односу на Нацрт ребаланса, коначни приједлог умањен је за 2,25 милиона КМ, јер на основу инструкција Владе Републике Српске, средства од Фонда солидарности неће бити књижена као буџетска. 
Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да су изворни приходи мањи за око 750.000 КМ. 

Градоначелник тврди да се у ребаланс буџета Бањалуке ушло прије свега због тога да би се помогло људима који су угрожени поплавама, иако је очигледно да буџети локалних заједница не могу издржати то да плаћају санацију таквих штета. Други разлог за ребаланс је усклађивање текућих кредитних прилива из протеклог периода, каже Слободан Гаврановић.

Градска власт је покушала да прикаже средства из Фонда солидарности као увећање буџета, а када је Влада то забранила, види се да нема већих измјена, осим задужења од 1,4 милиона који иде за поплављене, наводе у СДС-у. Евидентан је, кажу, пад прихода од индиректних пореза, као и од накнада за грађевинско земљиште, што показује да кранови у Бањалуци више не раде као некада.

Ребаланс је потпуно неоправдан, сматра ПДП-овац Зоран Талић.

У ребалансу буџета су, између осталог, знатно смањена издавања за инфраструктуру и спорт, а нису повећана средства за субвенције за запошљавање и самозапошљавање.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бањалуцанин1/1

29.07.2014 14:52

Јавите се Додику он је суперхик..отеце сиротињи да дарује богате...тако це ријесити вас будзет.

ОДГОВОРИТЕ