Banjaluka: Povećan budžet za 1%

Skupština grada Banjaluka usvojila je danas rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu 131.690.000 KM, što predstavlja povećanje za 1% u odnosu na prvobitni budžet.

Republika Srpska 29.07.2014 | 19:59
Banjaluka: Povećan budžet za 1%

U odnosu na Nacrt rebalansa, konačni prijedlog umanjen je za 2,25 miliona KM, jer na osnovu instrukcija Vlade Republike Srpske, sredstva od Fonda solidarnosti neće biti knjižena kao budžetska. 
Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da su izvorni prihodi manji za oko 750.000 KM. 

Gradonačelnik tvrdi da se u rebalans budžeta Banjaluke ušlo prije svega zbog toga da bi se pomoglo ljudima koji su ugroženi poplavama, iako je očigledno da budžeti lokalnih zajednica ne mogu izdržati to da plaćaju sanaciju takvih šteta. Drugi razlog za rebalans je usklađivanje tekućih kreditnih priliva iz proteklog perioda, kaže Slobodan Gavranović.

Gradska vlast je pokušala da prikaže sredstva iz Fonda solidarnosti kao uvećanje budžeta, a kada je Vlada to zabranila, vidi se da nema većih izmjena, osim zaduženja od 1,4 miliona koji ide za poplavljene, navode u SDS-u. Evidentan je, kažu, pad prihoda od indirektnih poreza, kao i od naknada za građevinsko zemljište, što pokazuje da kranovi u Banjaluci više ne rade kao nekada.

Rebalans je potpuno neopravdan, smatra PDP-ovac Zoran Talić.

U rebalansu budžeta su, između ostalog, znatno smanjena izdavanja za infrastrukturu i sport, a nisu povećana sredstva za subvencije za zapošljavanje i samozapošljavanje.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

banjalucanin1/1

29.07.2014 14:52

Javite se Dodiku on je superhik..otece sirotinji da daruje bogate...tako ce rijesiti vas budzet.

ODGOVORITE